
Dobbel raske middagsrundstykker
Lær hvordan du lager raske og smakfulle dinner rolls med denne enkle oppskriften. Perfekt for en rask middag eller som tilbehør.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 2 1/4 teskjeer tørrgjær
- 1 kopp varmt vann (45°C)
- 1/4 kopp tørre potetflak
- 2 spiseskjeer hvitt sukker
- 1 teskje salt
- 1 egg
- 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 3/4 teskje løkpulver
- 2 1/4 kopper hvetemel
Fremgangsmåte
- 1I en stor bolle løses gjæren opp i varmt vann. Tilsett potetflak, sukker, salt, egg, vegetabilsk olje, løkpulver og 1 kopp av melet. Rør til det er jevnt. Bland inn resten av melet. Fortsett å røre til det er glatt, og skrap deigen fra sidene av bollen.
- 2Dekk til og la deigen heve på et lunt sted til den har doblet seg, ca. 20 til 30 minutter.
- 3Forvarm ovnen til 200 grader C (400 grader F). Smør lett 12 muffinsformer.
- 4Slå ned deigen. Fordel den i de 12 smurte muffinsformene, og fyll hver til halvparten. La deigen heve til den når opp til kantene på formene, eller ca. 20 minutter.
- 5Stek i en forvarmet ovn på 200 grader C (400 grader F) i 15 minutter. Server umiddelbart.