Blomkålspizzabunn

Blomkålspizzabunn

Lær hvordan du lager en deilig og sunn blomkålspizza-deig. Perfekt for et lavkarbo måltid eller en rask kveldsmat. Enkel oppskrift for hele familien!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/2 hode blomkål, grovhakket
  • 1/2 kopp revet italiensk osteblanding
  • 1/4 kopp hakket fersk persille
  • 1 egg
  • 1 teskje hakket hvitløk
  • salt og nykvernet svart pepper etter smak

Fremgangsmåte

  1. 1Plasser blomkålbiter gjennom matprosessorens mateinnløp med rivingsbladet; puls til alt blomkålen er revet.
  2. 2Sett inn en damper i en kjele og fyll med vann opp til rett under bunnen av damperen. Kok opp vannet. Tilsett blomkål, dekk til, og damp til det er mørt, ca. 15 minutter. Overfør blomkålen til en stor bolle og sett i kjøleskapet, rør av og til, til den er avkjølt, ca. 15 minutter.
  3. 3Forvarm ovnen til 230 grader Celsius (450 grader Fahrenheit). Kle et stekebrett med bakepapir eller en silikonmatte.
  4. 4Rør inn italiensk osteblanding, persille, egg, hvitløk, salt og pepper i blomkålen til det er jevnt fordelt. Hell blandingen på det forberedte stekebrettet; trykk ut og form til en pizzabunn.
  5. 5Stek i den forvarmede ovnen til den er lett brunet, ca. 15 minutter.