
Aubergine-lasagne
Lær hvordan du lager en smakfull og sunn eggplant lasagna. Perfekt for en mettende middag med færre kalorier. Enkel oppskrift for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 65 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 teskje olivenolje til pensling
- 2. 2 egg
- 3. 2 spiseskjeer vann
- 4. 1 kopp revet Parmesanost
- 5. 1 kopp italiensk krydret brødsmuler
- 6. salt og nykvernet svart pepper etter smak
- 7. 2 store auberginer, skrellet og skåret i 1/2-tommers skiver
- 8. 2 spiseskjeer olivenolje
- 9. 1 pund kjøttdeig av storfe
- 10. 48 unser grovkuttet tomatsaus (for eksempel Prego®)
- 11. 2 kopper revet mozzarellaost
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 190 grader C (375 grader F). Smør to bakeplater og en 23x33 cm stor ildfast form med 1 teskje olivenolje.
- 22. Visp egg og vann sammen i en lav skål. Bland parmesanost, brødsmuler, salt og nykvernet svart pepper i en separat lav skål.
- 33. Dypp aubergineskivene i eggeblandingen, og trykk dem forsiktig inn i brødsmuleblandingen. Rist av overflødige brødsmuler. Legg skivene på de forberedte bakeplatene.
- 44. Stek aubergineskivene i den forvarmede ovnen til de er gylne på toppen, ca. 20–25 minutter. Snu skivene og stek ytterligere 20–25 minutter.
- 55. Ta auberginen ut av ovnen og øk temperaturen til 200 grader C (400 grader F).
- 66. Varm opp 2 spiseskjeer olivenolje i en stekepanne på middels høy varme, og stek kjøttdeigen. Krydre med salt og nykvernet svart pepper. Stek og rør til kjøttdeigen er brunet og smuldrete, ca. 10 minutter. Sil av overflødig fett. Rør inn tomatsausen i kjøttdeigen; la det småkoke og sett sausen til side.
- 77. Legg en tredjedel av aubergineskivene i bunnen av formen. Hell en tredjedel av tomatsausen med kjøttdeig over auberginen. Strø en tredjedel av mozzarellaosten over sausen. Gjenta prosessen to ganger til, og avslutt med et lag mozzarellaost.
- 88. Stek i den forvarmede ovnen til osten er smeltet og sausen bobler, ca. 10–15 minutter. La det avkjøle i 5 minutter før du skjærer i det.