
Tradisjonell Osso Buco
oppskrift på tradisjonell osso buco, en klassisk italiensk rett med møre kalvskanker og rik smak. perfekt for en smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 170 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 pund kalveskanker, kuttet i korte stykker
- 1/4 kopp hvetemel
- 1/4 kopp smør
- 2 fedd hvitløk, knust
- 1 stor løk, hakket
- 1 stor gulrot, hakket
- 2/3 kopp tørr hvitvin
- 2/3 kopp storfekraft
- 1 boks (410 g) hakkede tomater
- salt og pepper etter smak
- Gremolata:
- 1/2 kopp hakket fersk flatbladpersille
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 2 teskjeer revet sitronskall
Fremgangsmåte
- 1Dryss kalveskankene lett med mel. Smelt smøret i en stor stekepanne over middels til middels høy varme. Tilsett kalven, og kok til den er brunet på utsiden. Overfør til en skål, og hold varm. Tilsett to knuste hvitløksfedd og løk i pannen; kok og rør til løken er myk. Legg kalven tilbake i pannen og bland inn gulrøttene og vinen. La det småkoke i 10 minutter.
- 2Hell i tomatene og storfekraften, og krydre med salt og pepper. Dekk til, og la det småkoke på lav varme i 1 ½ time, og pensle kalven med væsken hver 15. minutt eller så. Kjøttet skal være mørt, men ikke falle av beinet.
- 3I en liten bolle, bland sammen persille, ett hvitløksfedd og sitrusskall. Strø gremolataen over kalven rett før servering.