Ølpanert kylling

Ølpanert kylling

Lær hvordan du lager perfekt beer battered chicken med denne enkle oppskriften. Crispy, saftig og perfekt til både hverdag og fest.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 1/2 pund benfrie, skinnløse kyllingbrysthalvdelar
  • 1 kopp hvetemel
  • 1 teskje bakepulver
  • 2 egg, pisket
  • 1/2 kopp kald øl
  • 3 kopper olje til steking
  • 1/2 kopp hvetemel

Fremgangsmåte

  1. 1Skyll kyllingen, og skjær den i 2,5 cm brede strimler. I en middels stor bolle, rør sammen 1 kopp mel og bakepulver. Bland inn eggene og ølen.
  2. 2Varm opp olje i en dyp, tung panne til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit).
  3. 3Ha resten av melen (1/2 kopp) i en liten bolle. Vend kyllingstrimlene i melet, og dypp deretter i røren. Stek noen få av gangen i den varme oljen, og snu dem en gang, til de er gyldne på begge sider. Ta opp og hold varme til servering.