
Gamle dager paradis gresskarpai
oppskrift på en klassisk pumpkin pie med en moderne vri, perfekt for høstsesongen. enkel å lage og smakfull for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 65 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. 1. 1 (23 cm) paibunn
- 2. 1 (225 gram) kremost, myknet
- 3. 1/4 kopp hvitt sukker
- 4. 1/2 teskje vaniljeekstrakt
- 5. 1 egg, pisket
- 6. 1 1/4 kopper gresskarpuré
- 7. 1 kopp kondensert melk
- 8. 2 egg, pisket
- 9. 1/4 kopp brunt sukker, pakket
- 10. 1/4 kopp hvitt sukker
- 11. 1 teskje kanel
- 12. 1/4 teskje malt muskatnøtt
- 13. 1/4 teskje salt
- 14. 2 spiseskjeer hvetemel
- 15. 2 spiseskjeer brunt sukker
- 16. 2 spiseskjeer smør, myknet
- 17. 1/2 kopp hakkede pekannøtter
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F).
- 22. For å lage ostekakebunn: I en middels stor bolle, pisk kremost til den er glatt. Pisk inn 1/4 kopp sukker, deretter tilsett vaniljeekstrakt og ett egg. Pisk blandingen til den er lett og jevn. Sett i kjøleskapet i 30 minutter, før du fordeler den i paibunnen.
- 33. For å lage gresskarfyllet: I en stor bolle, bland gresskarpuré, kondensert melk, 2 egg, 1/4 kopp brunt sukker, 1/4 kopp hvitt sukker, kanel, muskatnøtt og salt. Bland til alle ingrediensene er godt kombinert.
- 44. Hell gresskarblandingen over ostekakebunnen. Dekk kantene av bunnen med aluminiumsfolie.
- 55. Stek i forvarmet ovn i 25 minutter. Fjern folien fra kantene og stek ytterligere 25 minutter.
- 66. For å lage pekannøttstreusel: Mens pai er i ovnen, bland mel og 2 ss brunt sukker i en liten bolle. Bland godt, tilsett deretter myknet smør eller margarin og rør til ingrediensene er godt blandet. Bland inn pekannøtter.
- 77. Etter at paien har vært i ovnen i 50 minutter, ta den ut og strø pekannøttstreusel jevnt over toppen. Stek i ytterligere 10 til 15 minutter, til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren.