
Søtpotet- og eplegrateng
oppskrift på en velsmakende søtpotet- og eplegrateng som er perfekt for høstsesongen. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Ingredienser
- 1. 3 søtpoteter, skrellet og delt i fire
- 2. 1/2 kopp godt pakket brunt sukker
- 3. 1 teskje malt kanel
- 4. 1 teskje malt muskatnøtt
- 5. 2 store kokte epler - skrellet, kjernet og skåret i 1/4 tommers ringer
- 6. 1/4 kopp hvetemel
- 7. 1/4 kopp godt pakket brunt sukker
- 8. 1/4 kopp smør
- 9. 1/4 kopp hakkede pekannøtter
Fremgangsmåte
- 11. Legg søtpoteter i en stor kjele med nok vann til å dekke. Kok opp og la det koke i 25 minutter, eller til de er møre, men fortsatt faste. Sil av vannet, avkjøl og skjær i 1/4 tommers skiver.
- 22. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Smør en ildfast form på 7x11 tommer lett.
- 33. I en liten bolle, bland brunt sukker, kanel og muskatnøtt.
- 44. Legg lagvis søtpoteter, brunt sukkerblanding og epler i den forberedte ildfaste formen.
- 55. I en middels stor bolle, bland mel, brunt sukker, smør og pekannøtter. Strø over søtpotetene.
- 66. Stek i den forvarmede ovnen i 30 minutter, eller til det er lett gyllent.