Krydret reker Creole

Krydret reker Creole

oppskrift på spicy shrimp creole, en smakfull krydret rett med reker, perfekt for raske middager og helårsmat.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 3 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 2. 2 kopper julienne-selleri
  • 3. 2 løk, hakket
  • 4. 4 fedd hvitløk, knust
  • 5. 1 teskje hvitt sukker
  • 6. 2 spiseskjeer hvetemel
  • 7. 1 teskje salt
  • 8. 1 teskje malt svart pepper
  • 9. 1/2 teskje cayennepepper
  • 10. 2 bokser (ca. 410 g) knuste tomater
  • 11. 1 boks (ca. 425 g) tomatsaus
  • 12. 1 laurbærblad, knust
  • 13. 1 spiseskje hot pepper-saus
  • 14. 900 gram medium reker, skrellet og renset

Fremgangsmåte

  1. 11. Varm opp olje i en nederlandsk ovn på middels varme. Surr selleri, løk og hvitløk i den nederlandske ovnen til løken er perlehvit og sellerien begynner å mykne.
  2. 22. Bland sukker, mel, salt, pepper og cayennepepper i den nederlandske ovnen. Tilsett knuste tomater og tomatsaus, begge laurbærbladene og hot sauce. Kok opp blandingen, og skru deretter ned varmen til lav.
  3. 33. La blandingen småkoke i 30 minutter, av og til omrøring.
  4. 44. Omtrent 15 minutter før servering, tilsett reker i gryten og rør godt. Hvis nødvendig, øk temperaturen til middels-lav for å sikre at creolen bobler, men ikke brenner seg. Ta ut laurbærbladene før servering.
  5. 5Server når rekene er rosa og godt kokte.