
Krydret reker Creole
oppskrift på spicy shrimp creole, en smakfull krydret rett med reker, perfekt for raske middager og helårsmat.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 3 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 2. 2 kopper julienne-selleri
- 3. 2 løk, hakket
- 4. 4 fedd hvitløk, knust
- 5. 1 teskje hvitt sukker
- 6. 2 spiseskjeer hvetemel
- 7. 1 teskje salt
- 8. 1 teskje malt svart pepper
- 9. 1/2 teskje cayennepepper
- 10. 2 bokser (ca. 410 g) knuste tomater
- 11. 1 boks (ca. 425 g) tomatsaus
- 12. 1 laurbærblad, knust
- 13. 1 spiseskje hot pepper-saus
- 14. 900 gram medium reker, skrellet og renset
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp olje i en nederlandsk ovn på middels varme. Surr selleri, løk og hvitløk i den nederlandske ovnen til løken er perlehvit og sellerien begynner å mykne.
- 22. Bland sukker, mel, salt, pepper og cayennepepper i den nederlandske ovnen. Tilsett knuste tomater og tomatsaus, begge laurbærbladene og hot sauce. Kok opp blandingen, og skru deretter ned varmen til lav.
- 33. La blandingen småkoke i 30 minutter, av og til omrøring.
- 44. Omtrent 15 minutter før servering, tilsett reker i gryten og rør godt. Hvis nødvendig, øk temperaturen til middels-lav for å sikre at creolen bobler, men ikke brenner seg. Ta ut laurbærbladene før servering.
- 5Server når rekene er rosa og godt kokte.





