Krydret kyllingris burritos

Krydret kyllingris burritos

Lær hvordan du lager deilige picante chicken rice burritos. En enkel oppskrift perfekt for en smakfull middag. Perfekt for hele familien!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 spiseskjeer smør
  • 2. 1/2 kopp hakket grønn løk
  • 3. 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 4. 7 kopper revet, kokt kyllingkjøtt
  • 5. 1 spiseskje chilipulver
  • 6. 2 1/2 kopper kyllingbuljong, delt
  • 7. 1 (16 unse) glass picante-saus, delt
  • 8. 1 kopp ukokt langkornet ris
  • 9. 1/2 kopp skivede svarte oliven
  • 10. 3 kopper revet Cheddar-ost, delt
  • 11. 12 (10 tommer) mel tortillas

Fremgangsmåte

  1. 11. For å lage kyllingblandingen: I en stor stekepanne på middels varme smelter du smør og steker grønn løk og hvitløk til de er myke; rør inn kylling, chilipulver, 1/4 kopp buljong og 3/4 kopp picantesaus. Varm opp, og sett deretter til side.
  2. 22. For å lage ris: I en stor kjele koker du opp ris og de resterende 2 1/4 koppene med buljong. Reduser varmen, dekk til og la det småkoke i 20 minutter. Rør inn de resterende 1 1/4 koppene med picantesaus, dekk til og la det småkoke i ytterligere 5 til 10 minutter, eller til risen er mør.
  3. 33. I mellomtiden forvarmer du ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit).
  4. 44. For å sette sammen burritos: Rør kyllingblandingen inn i risen, og tilsett oliven og 2 kopper av osten. Bland godt. Skje 1 kopp av fyllet på hver tortilla, litt avsides. Brett inn sidene og endene over fyllet, og rull deretter sammen. Plasser de fylte tortillaene i to bakeformer på 23x33 cm (9x13 tommer) og strø resten av osten over.
  5. 55. Stek ved 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit) i 10 til 15 minutter, eller til det er gjennomvarmt.