
Krydret kyllingris burritos
Lær hvordan du lager deilige picante chicken rice burritos. En enkel oppskrift perfekt for en smakfull middag. Perfekt for hele familien!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 spiseskjeer smør
- 2. 1/2 kopp hakket grønn løk
- 3. 1 fedd hvitløk, finhakket
- 4. 7 kopper revet, kokt kyllingkjøtt
- 5. 1 spiseskje chilipulver
- 6. 2 1/2 kopper kyllingbuljong, delt
- 7. 1 (16 unse) glass picante-saus, delt
- 8. 1 kopp ukokt langkornet ris
- 9. 1/2 kopp skivede svarte oliven
- 10. 3 kopper revet Cheddar-ost, delt
- 11. 12 (10 tommer) mel tortillas
Fremgangsmåte
- 11. For å lage kyllingblandingen: I en stor stekepanne på middels varme smelter du smør og steker grønn løk og hvitløk til de er myke; rør inn kylling, chilipulver, 1/4 kopp buljong og 3/4 kopp picantesaus. Varm opp, og sett deretter til side.
- 22. For å lage ris: I en stor kjele koker du opp ris og de resterende 2 1/4 koppene med buljong. Reduser varmen, dekk til og la det småkoke i 20 minutter. Rør inn de resterende 1 1/4 koppene med picantesaus, dekk til og la det småkoke i ytterligere 5 til 10 minutter, eller til risen er mør.
- 33. I mellomtiden forvarmer du ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit).
- 44. For å sette sammen burritos: Rør kyllingblandingen inn i risen, og tilsett oliven og 2 kopper av osten. Bland godt. Skje 1 kopp av fyllet på hver tortilla, litt avsides. Brett inn sidene og endene over fyllet, og rull deretter sammen. Plasser de fylte tortillaene i to bakeformer på 23x33 cm (9x13 tommer) og strø resten av osten over.
- 55. Stek ved 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit) i 10 til 15 minutter, eller til det er gjennomvarmt.