Penne Russo à la Vodka
Lær hvordan du lager penne russo a la vodka - en kremet og smakfull pasta med vodka. Perfekt for en rask og deilig middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 pakke tørr penne pasta (16 unser)
- 2. 1 teskje olivenolje
- 3. 2 fedd hvitløk, finhakket
- 4. 1/8 pund prosciutto, hakket
- 5. 1/2 teskje rød pepperflak
- 6. 2 bokser (16 unser) hele hermetiske tomater
- 7. 1/2 kopp vodka
- 8. 1 kopp kremfløte
- 9. 1 kopp Parmesanost
- 10. 1/2 kopp hakkede ferske basilikumblader
- 11. salt etter smak
Fremgangsmåte
- 11. Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Tilsett pasta og kok i 8 til 10 minutter eller til den er al dente; sil av vannet.
- 22. Varm opp olje i en stor stekepanne eller wok over middels varme. Surr hvitløk, prosciutto og rød pepperflak i 1 minutt. Rør inn tomater, og kok i 3 minutter. Rør inn vodka og fløte. La det småkoke i 15 minutter, eller til det har tyknet. Rør inn parmesan og hakket basilikum. Vend inn pastaen og bland godt slik at den blir jevnt dekket.