
Enkel meksikansk ris
Lær hvordan du lager enkel meksikansk ris med få ingredienser. Perfekt som tilbehør til ulike retter, rask og enkel å lage.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 1 løk, hakket
- 1 teskje finhakket hvitløk
- 1 teskje chilipulver
- 1 spiseskje malt spisskummen
- 1 kopp ukokt kortkornet hvit ris
- 1 ¾ kopper kyllingkraft
- ¼ kopp tomatpuré
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F).
- 2Varm opp oljen i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett løk og hvitløk; kok og rør til løken er gjennomsiktig. Rør inn chilipulver og spisskummen, og kok i omtrent 30 sekunder. Tilsett ris, kyllingbuljong og tomatpuré, og kok opp. Overfør til en ildfast form på 1 liter, og dekk med aluminiumsfolie eller lokk.
- 3Stek i 35 til 40 minutter, eller til væsken er absorbert og risen er mør. La hvile i 3 til 5 minutter før servering.