Thailandsk krydret basilikumkylling med stekt ris

Thailandsk krydret basilikumkylling med stekt ris

Lær hvordan du lager autentisk thai spicy basil chicken fried rice hjemme. En smakfull og enkel oppskrift for hverdagen og helgen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 3 spiseskjeer østerssaus
  • 2. 2 spiseskjeer fiskesaus
  • 3. 1 teskje hvitt sukker
  • 4. 1/2 kopp peanøttolje til steking
  • 5. 4 kopper kokt jasminris, avkjølt
  • 6. 6 store hvitløksfedd, knust
  • 7. 2 serranoserpener, knust
  • 8. 450 gram kyllingbryst uten bein og skinn, skåret i tynne strimler
  • 9. 1 rød paprika, renset og tynne skiver
  • 10. 1 løk, tynne skiver
  • 11. 2 kopper søt thai-basilikum
  • 12. 1 agurk, skivet (valgfritt)
  • 13. 1/2 kopp korianderstilker (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 11. Visp sammen østerssaus, fiskesaus og sukker i en bolle.
  2. 22. Varm opp oljen i en wok over middels høy varme til oljen begynner å ryke. Tilsett hvitløk og serranoskiver, og rør raskt. Rør inn kylling, paprika, løk og østerssaus; kok til kyllingen ikke lenger er rosa. Skru opp varmen til høy og vend inn den kalde risen; rør raskt til sausen er godt blandet med risen. Bruk bakkanten av en skje for å bryte opp eventuelle klumper av ris.
  3. 33. Ta av varmen og bland inn basilikumbladene. Pynt med skivet agurk og koriander etter ønske.