
Vinterløk- og potetsuppe
oppskrift på vinter purre og potetsuppe, perfekt for kalde dager. enkel å lage, mettende og smakfull. prøv vår oppskrift i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 2 spiseskjeer smør, eller mer om nødvendig
- 2. 2 purre, renset og hakket
- 3. 1/2 kopp hakket løk
- 4. 6 poteter, skrellet og i terninger
- 5. 4 kopper kyllingbuljong
- 6. 1 kopp fløte (halv og halv)
- 7. 113 gram revet Cheddar-ost (valgfritt)
- 8. 1 spiseskje hakket frisk persille
- 9. 1 teskje hvitløkspulver
- 10. salt og nykvernet svart pepper etter smak
Fremgangsmåte
- 11. Smelt smør i en kjele over middels varme. Kok og rør inn purre og løk til grønnsakene er møre, ca. 5 minutter.
- 22. Rør inn poteter og kyllingkraft i løkblandingen; la det småkoke til potetene er møre, ca. 20–25 minutter.
- 33. Hell i halvparten og halvparten i potetsuppen og la det småkoke til den er litt tykkere, ca. 15 minutter til.
- 44. Rør inn Cheddar-ost, persille, hvitløkspulver, salt og svart pepper i suppen til osten er smeltet, ca. 5 minutter.