Vinterløk- og potetsuppe

Vinterløk- og potetsuppe

oppskrift på vinter purre og potetsuppe, perfekt for kalde dager. enkel å lage, mettende og smakfull. prøv vår oppskrift i dag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 2 spiseskjeer smør, eller mer om nødvendig
  • 2. 2 purre, renset og hakket
  • 3. 1/2 kopp hakket løk
  • 4. 6 poteter, skrellet og i terninger
  • 5. 4 kopper kyllingbuljong
  • 6. 1 kopp fløte (halv og halv)
  • 7. 113 gram revet Cheddar-ost (valgfritt)
  • 8. 1 spiseskje hakket frisk persille
  • 9. 1 teskje hvitløkspulver
  • 10. salt og nykvernet svart pepper etter smak

Fremgangsmåte

  1. 11. Smelt smør i en kjele over middels varme. Kok og rør inn purre og løk til grønnsakene er møre, ca. 5 minutter.
  2. 22. Rør inn poteter og kyllingkraft i løkblandingen; la det småkoke til potetene er møre, ca. 20–25 minutter.
  3. 33. Hell i halvparten og halvparten i potetsuppen og la det småkoke til den er litt tykkere, ca. 15 minutter til.
  4. 44. Rør inn Cheddar-ost, persille, hvitløkspulver, salt og svart pepper i suppen til osten er smeltet, ca. 5 minutter.