
Kakemiks kanelboller
lær hvordan du lager deilige kanelboller med bruk av kakeblandinger. enkel oppskrift, perfekt til frokost eller som dessert.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 3 pakker (ca. 7 gram) tørrgjær
- 2 1/2 kopper varmt vann
- 1 pakke (ca. 520 gram) hvit kakeblanding
- 4 1/2 kopper hvetemel
- 1/2 kopp smør, myknet
- 1/2 kopp brunt sukker
- 2 teskjeer malt kanel
- 1/4 kopp smør, smeltet
- 1/3 kopp hvitt sukker
Fremgangsmåte
- 1I en liten bolle, løs opp gjæren i varmt vann. La stå til det er kremaktig, ca. 10 minutter.
- 2I en stor bolle, bland gjærblandingen med kakeblandingen og 3 kopper av melet; rør for å blande. Tilsett resten av melet, 1/2 kopp av gangen, og rør godt etter hver tilsetning. Når deigen har samlet seg, heller du den ut på en lett melet overflate og knar til den er glatt og elastisk, ca. 8 minutter.
- 3Smør en stor bolle lett med olje, legg deigen i bollen og vend den for å dekke med olje. Dekk med et fuktig kjøkkenhåndkle og la heve på et lunt sted til den har doblet seg i størrelse, ca. 30 minutter.
- 4Slapp av deigen og legg den ut på en lett melet overflate. Rull ut deigen til en rektangel på 25x40 cm. Smør det myke smøret over rektangelen; dryss over brunt sukker og kanel. Begynn fra en av de lange sidene, og rull opp rektangelen. Skjær i 2,5 cm brede skiver.
- 5Forvarm ovnen til 190 grader C (375 grader F). Smør en 23x33 cm (9x13 tommer) bakeform. Hell det smeltede smøret i en liten bolle, og bland det hvite sukkeret og pekannøttene i en annen liten bolle. Dypp toppen av hver bolle i det smeltede smøret, deretter i sukker- og pekannøttblandingen, og plasser bollene tett i den forberedte formen. Dekk bollene med et fuktig kjøkkenhåndkle og la heve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
- 6Stek ved 190 grader C (375 grader F) i 20 minutter, eller til bollene er gyldne.





