
Reker i hvitløkssaus
oppskrift på deilige camarones al ajillo, en smakfull spansk forrett med hvitløk og skalldyr. enkel å lage og perfekt for enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 spiseskje olivenolje
- 1/4 kopp smør
- 1/2 grønn paprika, skivet
- 1 stor løk, skivet
- 10 fedd hvitløk, presset
- 1 pund ferske store reker, skrellet og renset
- 1/2 kopp tomatsaus
- 1 spiseskje tørket persille
- 1/4 teskje knuste rød pepperflak (valgfritt)
- salt og nykvernet svart pepper etter smak
Fremgangsmåte
- 1Varm opp olivenoljen og smøret i en stekepanne over middels varme. Rør inn paprika og løk; kok og rør til løken har myknet og blitt gjennomsiktig, ca. 5 minutter. Rør inn hvitløk, og kok til det dufter godt, ca. 1 minutt til. Tilsett reker og kok til de er ugjennomsiktige, ca. 2 minutter på hver side. Rør inn tomatsaus, persille og rød pepperflak, og kok til tomatsausen er gjennomvarm, ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper.