Kjøttdeiggrateng

Kjøttdeiggrateng

Lær hvordan du lager en smakfull ground beef casserole. En enkel oppskrift perfekt for en rask og mettende middag. Passer for hele familien!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 1/2 pund kjøttdeig av storfe
  • salt og nykvernet svart pepper etter smak
  • 1/2 kopp hakket gul løk
  • 1/4 kopp hakket grønn paprika
  • 1/4 kopp hakket gulrot
  • 2 fedd hvitløk, hakket
  • 1 (425 gram) boks hakkede tomater
  • 1 (227 gram) boks tomatsaus
  • 1 (227 gram) boks sopp, avrent
  • 1 spiseskje brunt sukker
  • 2 spiseskjeer Worcestershire-saus
  • 1 (227 gram) pakke bow-tie pasta (farfalle)
  • 1 (308 gram) boks kremet soppsuppe
  • 1/4 pund revet Cheddar-ost

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme. Stek og rør inn storfekjøtt, salt og svart pepper i den varme pannen til det er brunt og smuldrende, ca. 5 til 7 minutter; sil av og kast fettet. Tilsett løk, grønn paprika, gulrot og hvitløk til det stekte storfekjøttet; kok og rør til løken er lett brunet, omtrent 15 minutter.
  2. 2Bland tomater, tomatsaus, sopp, brunt sukker og Worcestershire-saus inn i storfekjøtt- og grønnsaksblandingen; smak til med salt og svart pepper. La det småkoke på lav varme til væsken er redusert og smakene har blandet seg, ca. 45 minutter.
  3. 3Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
  4. 4Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Kok pastatype (båndpasta) i kokende vann, rør av og til, til den er al dente, ca. 12 minutter; sil av vannet og overfør pastaen til en ildfast form på 23x33 cm (9x13 tommer).
  5. 5Fordel kremet soppsuppe over pastaen; topp med storfekjøtt- og tomatblandingen. Strø revet Cheddar-ost over.
  6. 6Stek i den forvarmede ovnen til retten bobler og osten er smeltet, ca. 45 minutter.