Kjøttdeiggrateng
Lær hvordan du lager en smakfull ground beef casserole. En enkel oppskrift perfekt for en rask og mettende middag. Passer for hele familien!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 1/2 pund kjøttdeig av storfe
- salt og nykvernet svart pepper etter smak
- 1/2 kopp hakket gul løk
- 1/4 kopp hakket grønn paprika
- 1/4 kopp hakket gulrot
- 2 fedd hvitløk, hakket
- 1 (425 gram) boks hakkede tomater
- 1 (227 gram) boks tomatsaus
- 1 (227 gram) boks sopp, avrent
- 1 spiseskje brunt sukker
- 2 spiseskjeer Worcestershire-saus
- 1 (227 gram) pakke bow-tie pasta (farfalle)
- 1 (308 gram) boks kremet soppsuppe
- 1/4 pund revet Cheddar-ost
Fremgangsmåte
- 1Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme. Stek og rør inn storfekjøtt, salt og svart pepper i den varme pannen til det er brunt og smuldrende, ca. 5 til 7 minutter; sil av og kast fettet. Tilsett løk, grønn paprika, gulrot og hvitløk til det stekte storfekjøttet; kok og rør til løken er lett brunet, omtrent 15 minutter.
- 2Bland tomater, tomatsaus, sopp, brunt sukker og Worcestershire-saus inn i storfekjøtt- og grønnsaksblandingen; smak til med salt og svart pepper. La det småkoke på lav varme til væsken er redusert og smakene har blandet seg, ca. 45 minutter.
- 3Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 4Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Kok pastatype (båndpasta) i kokende vann, rør av og til, til den er al dente, ca. 12 minutter; sil av vannet og overfør pastaen til en ildfast form på 23x33 cm (9x13 tommer).
- 5Fordel kremet soppsuppe over pastaen; topp med storfekjøtt- og tomatblandingen. Strø revet Cheddar-ost over.
- 6Stek i den forvarmede ovnen til retten bobler og osten er smeltet, ca. 45 minutter.