
Røkt østers Caesar
oppskrift på smoked oyster caesar, en spennende variant av den klassiske caesarsalaten med røkte østers. perfekt for en smakfull forrett eller lett måltid.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 eggeplommer
- 1/4 kopp fersk sitronsaft
- 1 spiseskje Dijon-sennep
- 2 teskjeer finhakket hvitløk
- 3 teskjeer kosher-salt, delt
- 1 teskje Worcestershire-saus
- 3/4 kopp vegetabilsk olje
- 1 boks på 3,7 unser røkte østers på olje
- 2 kopper østerskjeks
- 1 spiseskje ekstra virgin olivenolje
- 1 teskje nykvernet svart pepper, pluss mer for servering
- 4 romaine-hjerter, fjernet bunn og delt på langs
- 1/4 kopp revet Pecorino Romano-ost
Fremgangsmåte
- 1I en foodprosessor utstyrt med knivtillegg, eller i en blender, pulsér eggeplommene, sitronsaften, Dijon, hvitløk, 2 teskjeer salt og Worcestershire-sausen til det er godt blandet. Med maskinen i gang, tilsett vegetabilsk olje veldig sakte for å lage en emulsjonell dressing. Sil østersene for oljen, og spar 1 spiseskje av oljen til krutongene. Tilsett de silte østersene i dressingen og pulsér til den er glatt. Bland kjeks, olivenolje, 1 teskje kosher-salt og svart pepper med den reserverte spiseskjeen østersolje i en middels stor stekepanne over middels høy varme. Kok, og rør ofte, til kjeksene er ristet og gylne. Sett til side for å avkjøle. Legg en skje med dressing direkte på hver tallerken. Plasser en halv romain-hjerte, med snittflaten opp, på dressingen, og drypp med mer dressing. Topp med krutonger, knust svart pepper og ost.
- 2I en foodprosessor utstyrt med knivtillegg, eller i en blender, pulsér eggeplommene, sitronsaften, Dijon, hvitløk, 2 teskjeer salt og Worcestershire-sausen til det er godt blandet. Med maskinen i gang, tilsett vegetabilsk olje veldig sakte for å lage en emulsjon.
- 3Sil østersene for oljen, og spar 1 spiseskje av oljen til krutongene. Tilsett de silte østersene i dressingen og pulsér til den er glatt.
- 4Bland kjeks, olivenolje, 1 teskje kosher-salt og svart pepper med den reserverte spiseskjeen østersolje i en middels stor stekepanne over middels høy varme. Kok, og rør ofte, til kjeksene er ristet og gylne. Sett til side for å avkjøle.
- 5Legg en skje med dressing direkte på hver tallerken. Plasser en halv romain-hjerte, med snittflaten opp, på dressingen, og drypp med mer dressing.