Røkt østers Caesar

Røkt østers Caesar

oppskrift på smoked oyster caesar, en spennende variant av den klassiske caesarsalaten med røkte østers. perfekt for en smakfull forrett eller lett måltid.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 eggeplommer
  • 1/4 kopp fersk sitronsaft
  • 1 spiseskje Dijon-sennep
  • 2 teskjeer finhakket hvitløk
  • 3 teskjeer kosher-salt, delt
  • 1 teskje Worcestershire-saus
  • 3/4 kopp vegetabilsk olje
  • 1 boks på 3,7 unser røkte østers på olje
  • 2 kopper østerskjeks
  • 1 spiseskje ekstra virgin olivenolje
  • 1 teskje nykvernet svart pepper, pluss mer for servering
  • 4 romaine-hjerter, fjernet bunn og delt på langs
  • 1/4 kopp revet Pecorino Romano-ost

Fremgangsmåte

  1. 1I en foodprosessor utstyrt med knivtillegg, eller i en blender, pulsér eggeplommene, sitronsaften, Dijon, hvitløk, 2 teskjeer salt og Worcestershire-sausen til det er godt blandet. Med maskinen i gang, tilsett vegetabilsk olje veldig sakte for å lage en emulsjonell dressing. Sil østersene for oljen, og spar 1 spiseskje av oljen til krutongene. Tilsett de silte østersene i dressingen og pulsér til den er glatt. Bland kjeks, olivenolje, 1 teskje kosher-salt og svart pepper med den reserverte spiseskjeen østersolje i en middels stor stekepanne over middels høy varme. Kok, og rør ofte, til kjeksene er ristet og gylne. Sett til side for å avkjøle. Legg en skje med dressing direkte på hver tallerken. Plasser en halv romain-hjerte, med snittflaten opp, på dressingen, og drypp med mer dressing. Topp med krutonger, knust svart pepper og ost.
  2. 2I en foodprosessor utstyrt med knivtillegg, eller i en blender, pulsér eggeplommene, sitronsaften, Dijon, hvitløk, 2 teskjeer salt og Worcestershire-sausen til det er godt blandet. Med maskinen i gang, tilsett vegetabilsk olje veldig sakte for å lage en emulsjon.
  3. 3Sil østersene for oljen, og spar 1 spiseskje av oljen til krutongene. Tilsett de silte østersene i dressingen og pulsér til den er glatt.
  4. 4Bland kjeks, olivenolje, 1 teskje kosher-salt og svart pepper med den reserverte spiseskjeen østersolje i en middels stor stekepanne over middels høy varme. Kok, og rør ofte, til kjeksene er ristet og gylne. Sett til side for å avkjøle.
  5. 5Legg en skje med dressing direkte på hver tallerken. Plasser en halv romain-hjerte, med snittflaten opp, på dressingen, og drypp med mer dressing.