Kirsebær- og ferskengalette

Kirsebær- og ferskengalette

Lær hvordan du lager en deilig cherry and peach galette, perfekt for sommerens friske smaker. En enkel og smakfull oppskrift for alle nivåer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 6
dessert

Ingredienser

  • 1. 2 ss usaltet smør
  • 2. 2 ark frossen butterdeig, tint (en pakke på ca. 480–510 gram)
  • 3. 3 ss hvetemel, pluss mer til utbaking
  • 4. 1 stort egg
  • 5. 1/2 kopp sukker
  • 6. 1/4 teskje malt allehånde
  • 7. 2 teskjeer vaniljeekstrakt
  • 8. 1/2 teskje finrevet sitronskall
  • 9. 2 teskjeer fersk sitronsaft
  • 10. 2 1/2 kopper kirsebær (ca. 450 gram), uten stein og delt i to
  • 11. 2 modne ferskner, skrellet, uten stein og skåret i 1/2 tommers tykke båter

Fremgangsmåte

  1. 1Du er en ekspert i norsk grammatikk og oversetter til flytende, korrekt norsk, fra alle språk
  2. 2Behold alle linjeskift og punktsetting.
  3. 31. Plasser en rist i den nederste tredjedelen av ovnen og forvarm til 230 grader Celsius. Smør et bakepapirkledd stekebrett med 1 spiseskje smør. Legg ut ett ark med butterdeig på en melet overflate. Visp egget med 1 spiseskje vann og pensle over deigen. Legg ut det andre arket med butterdeig og legg det oppå; trykk de to arkene sammen med en kjevle, og kjevle deretter ut til en 35 cm stor kvadrat. Overfør til det forberedte stekebrettet og sett i kjøleskapet til det er fast, ca. 30 minutter. (Oppbevar resten av eggeblandingen i kjøleskapet til pensling av galetten.)
  4. 42. Bland sukker, allehånde, vanilje, sitronzest og sitronsaft i en stor bolle; overfør 2 spiseskjeer av blandingen til en liten bolle og sett til side til dryss. Tilsett kirsebær, ferskner og 3 spiseskjeer mel i den resterende sukkerblandingen og vend det forsiktig sammen.
  5. 53. Trim kantene på deigen med en pizzakniv eller skarp kniv for å lage en 30 cm runding. Skje kirsebærblandingen i midten, og la det være en 5 cm bred kant. Skjær resten av smøret i små biter og fordel over fyllet. Brett inn deigen rundt fyllet, og lag folder etter behov.
  6. 64. Stek galetten til den er puffet opp og gyllen, ca. 20 minutter. Senk ovnstemperaturen til 180 grader Celsius. Ta galetten ut av ovnen, pensle skorpen med den reserverte eggeblandingen og dryss over den reserverte sukkerblandingen. Sett galetten tilbake i ovnen og stek til saften tykner og deigen er gjennomstekt, ytterligere 30 til 45 minutter (avhengig av hvor saftig kirsebærene er). Overfør til en rist og la den avkjøle i minst 10 minutter slik at fyllet setter seg.
  7. 75. Fotograf: Andrew Purcell