
Borsjtsj
Lær hvordan du lager en smakfull borscht med denne enkle oppskriften. Perfekt for en varmende og sunn forrett eller hovedrett på vinteren.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 4 mellomstore kokte poteter, skrellet og delt i to
- 2 gulrøtter, grovhakket
- 2 selleristenger, grovhakket
- 1 middels løk, hakket
- 1 spiseskje vegetabilsk olje
- 400-425 g storfekraft på boks
- 450 g sylteagurk på glass, skivet
- 4 spiseskjeer rømme
- 3 spiseskjeer hakket frisk dill
Fremgangsmåte
- 1Dekk potetene med kaldt, saltet vann med omtrent 2,5 cm (1 tomme) over potetene, og la dem småkoke til de er møre, ca. 20–25 minutter. Sil av vannet og hold potetene varme. Mens potetene koker, sautér gulrøtter, selleri og løk i olje i en tykk, 3-liters kjele over høy varme, og rør ofte, til de begynner å bli brune. Tilsett buljong og kok opp. La det småkoke, med lokk, til grønnsakene er møre, ca. 13 minutter. Rør inn rødbeter og deres lake, og la det småkoke, med lokk, i ytterligere 8 minutter. Server borsjten i skåler, og tilsett potetene. Topp med rømme og dill.
- 2Dekk potetene med kaldt, saltet vann med omtrent 2,5 cm (1 tomme) over potetene, og la dem småkoke til de er møre, ca. 20–25 minutter. Sil av vannet og hold potetene varme.
- 3Mens potetene koker, sautér gulrøtter, selleri og løk i olje i en tykk, 3-liters kjele over høy varme, og rør ofte, til de begynner å bli brune. Tilsett buljong og kok opp. La det småkoke, med lokk, til grønnsakene er møre, ca. 13 minutter. Rør inn rødbeter og deres lake, og la det småkoke, med lokk, i ytterligere 8 minutter. Server borsjten i skåler, og tilsett potetene. Topp med rømme og dill.