Saltede rugkjeks

Saltede rugkjeks

oppskrift på saltede rugkaker, perfekte til ost og pålegg. enkel å lage, med sprø tekstur og balansert salt smak. ideell for helårs kos.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk

Ingredienser

  • 1 kopp (2 staver / 225 g) usaltet smør, romtemperert
  • 3/4 kopp (150 g) granulert sukker
  • 1 stort egg
  • Kosher-salt
  • 1/2 teskje finrevet appelsinskall
  • 2 1/2 kopper (230 g) fullkorn (mørk) rugmel
  • 3 spiseskjeer grovt perlesukker eller turbinadosukker

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor bolle, bruk en elektrisk mikser, pisk smør og sukker sammen til det er lyst og luftig. Rør inn egget, en klype salt og appelsinskallet. Bland gradvis inn melet. Del deigen i to deler og legg hver del på et stykke plastfolie. Form til pølser ca. 5 cm i diameter og pakk dem godt inn. For å forme den myke deigpølsen til en mer perfekt sylinder, bruk et papirhåndkle-rør: Klipp røret opp vertikalt langs den ene siden og legg den inn i den innpakkede pølsen, deretter tape eller strikk røret igjen. Sett i kjøleskapet til deigen er fast, ca. 1 time. Forvarm ovnen til 175°C. Legg to bakeplater med bakepapir. På et ark med voksark, bland 1 1/2 teskje salt og den glitrende sukkeret. Fjern deigen fra plastfolien og rull den i sukkerblandingen slik at den dekkes godt. Legg hver pølse på et skjærebrett og skjær i skiver på ca. 3 mm tykkelse. Plasser skivene med 2,5 cm mellomrom på de forberedte bakeplatene. Stek til de er lett brune i kantene, ca. 16 minutter, og snu platene halvveis for at kakene skal steke jevnt. Ta ut og avkjøl på rist. Kakene kan oppbevares i romtemperatur i en lufttett beholder i opptil 1 uke.
  2. 2I en stor bolle, bruk en elektrisk mikser, pisk smør og sukker sammen til det er lyst og luftig. Rør inn egget, en klype salt og appelsinskallet. Bland gradvis inn melet. Del deigen i to deler og legg hver del på et stykke plastfolie. Form til pølser ca. 5 cm i diameter og pakk dem godt inn. For å forme den myke deigpølsen til en mer perfekt sylinder, bruk et papirhåndkle-rør: Klipp røret opp vertikalt langs den ene siden og legg den inn i den innpakkede pølsen, deretter tape eller strikk røret igjen. Sett i kjøleskapet til deigen er fast, ca. 1 time.
  3. 3Forvarm ovnen til 175°C. Legg to bakeplater med bakepapir.
  4. 4På et ark med voksark, bland 1 1/2 teskje salt og den glitrende sukkeret. Fjern deigen fra plastfolien og rull den i sukkerblandingen slik at den dekkes godt. Legg hver pølse på et skjærebrett og skjær i skiver på ca. 3 mm tykkelse. Plasser skivene med 2,5 cm mellomrom på de forberedte bakeplatene. Stek til de er lett brune i kantene, ca. 16 minutter, og snu platene halvveis for at kakene skal steke jevnt. Ta ut og avkjøl på rist. Kakene kan oppbevares i romtemperatur i en lufttett beholder i opptil 1 uke.