
Aloo Matar
Lær hvordan du lager aloo matar, en klassisk indisk rett med poteter og erter. En enkel oppskrift som passer for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/4 kopp vegetabilsk olje
- 2 mellomstore løk, finhakket
- 1 spiseskje ingefær-hvitløkspasta
- 1 laurbærblad
- 4 store poteter, skrellet og oppkuttet
- 1 kopp frosne erter
- 1/2 kopp tomatpuré
- 1 1/2 teskje garam masala
- 1 1/2 teskje paprika
- 1 teskje hvitt sukker
- 1 teskje salt
- 2 spiseskjeer hakket koriander
Fremgangsmåte
- 1Varm opp oljen i en wok over middels varme. Rør inn løk, ingefær-hvitløkspasta og laurbærblad. Kok til løken er myk. Bland inn potetene og ertene. Dekk til og kok til potetene er møre, omtrent 15 minutter. Fjern laurbærbladet.
- 2Rør inn tomatpuré, garam masala, paprika, sukker og salt i grønnsaksblandingen. Fortsett å koke i omtrent 10 minutter. Bland inn koriander og la det koke i ytterligere 2 minutter.