Ruths røde linse- og potetsuppe

Ruths røde linse- og potetsuppe

oppskrift på ruths røde linse- og potetsuppe, en varm og næringsrik rett perfekt for kalde dager. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 ss usaltet smør
  • 1 stor søt løk, hakket
  • 4 stilker selleri, hakket
  • 4 mellomstore røde poteter, hakket
  • 1 gulrot, hakket
  • 3 fedd hvitløk
  • 1/4 teskje malt allehånde
  • 1/4 teskje spisskummenfrø
  • 1/4 teskje cayennepepper
  • 1/8 teskje malt nellik
  • Et dryss pepper
  • 1 liter grønnsaksbuljong
  • 1 ½ kopper tørkede røde linser
  • 2 kopper vann
  • 1 kopp grovhakket grønnkål
  • 1/4 kopp hakket frisk koriander
  • 1 teskje filepulver

Fremgangsmåte

  1. 1Smelt smøret i en stor kjele over middels varme. Rør inn løk og selleri. Kok til det er mørt. Bland inn potetene, gulrøttene og hvitløken. Fortsett å koke og røre i omtrent 5 minutter, til potetene er godt dekket av smør. Krydre blandingen med allehånde, spisskummen, cayennepepper, nellik og pepper.
  2. 2Hell i grønnsaksbuljongen, og bland inn linse. Tilsett vann, og øk mengden etter behov for å dekke alle ingrediensene. Kok opp, skru ned varmen, og rør inn grønnkålen. Kok, av og til rørende, i 35 til 45 minutter, til linsene er møre. Bland inn koriander og filepulver. Fortsett å koke i omtrent 5 minutter, eller til ønsket konsistens er oppnådd.