
Rullende fondant
Lær hvordan du ruller fondant med våre tips og triks. Perfekt til kaker og dekorasjoner. Enkle steg for et profesjonelt resultat.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 10
bakeverk
Ingredienser
- 1 spiseskje usøtet gelatin
- 1/4 kopp vann
- 1/2 kopp mais sirup
- 1 spiseskje vegetabilsk olje
- 2 spiseskjeer fettfett
- 8 kopper melis
- 1/4 kopp maisstivelse, til utbaking av deigen
Fremgangsmåte
- 1Legg gelatin og vann i en liten kjele over svak varme. Rør til gelatin er smeltet. Ta kjelen av varmen.
- 2Bland mais sirup, vegetabilsk olje, fett og melis i en bolle til en standmikser. Sett mikseren på lav hastighet, og tilsett gelatinblandingen. Pisk på lav hastighet til en pasta dannes. Sett til side i kjøleskapet i 15 minutter for å la den stivne litt.
- 3For å bruke, kjevle ut fondanten til en tykkelse på 1/4 tomme, og bruk maisstivelse til å dekke arbeidsflaten og kjevlen. Overfør fondanten ved å rulle den rundt kjevlen. Legg fondanten over kaken og rull den ut, og strekk den ut etter behov. Bruk en skarp kniv til å skjære bort overflødig fondant. Oppbevar ubrukt fondant i en lufttett beholder.




