
Kai Kang Dang (Kyllingkarri med kokosmelk)
Lær å lage en autentisk kai kang dang, en deilig kyllinggryte med kokosmelk. En smakfull rett som passer perfekt for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/2 kopp kokosmelk
- 1 spiseskje rød currypaste
- 450 gram skinn- og benfri kyllingbryst, skåret i bitestore biter
- 2 kopper kokosmelk
- 3 spiseskjeer fiskesaus
- 1 spiseskje brunt sukker
- 3/4 kopp bambusskudd, drenert
- 2 kopper frosne blandede grønnsaker, tint
- 1/2 rød paprika, skivet
- 1/2 oransje paprika, skivet
- 3/4 kopp ferske thai-basilikumblader
- 2 spiseskjeer fersk limejuice
Fremgangsmåte
- 1Kok opp 1/2 kopp kokosmelk i en tykkbunnet kjele. Rør inn currypastaen og kok under omrøring til det begynner å dufte, ca. 5 minutter. Tilsett kyllingen og kok til den er brunet, ca. 5 minutter. Rør inn de 2 koppene kokosmelk, fiskesaus, sukker, grønnsaker, bambusskudd og basilikum; la det småkoke til kyllingen er gjennomkokt, ca. 15 minutter. Hell over limesaften og ta av varmen. Server varm.