Grillet indrefilet med potetpuré
Lær hvordan du lager saftig grillet mørbrad servert med kremet potetmos. En enkel og smakfull rett for enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 4 kopper skrelte og mediumstore terninger av poteter
- 2. Seks 6-7 unser store midtstykke av indrefilet
- 3. Salt og nykvernet svart pepper etter smak
- 4. 1/4 kopp klaret eller smeltet smør
- 5. 1/2 stang usaltet smør, romtemperert
- 6. 1 teskje hvit pepper, malt
- 7. Grønnsaker og saus etter eget valg, til servering
Fremgangsmåte
- 1Kok opp en stor kjele med 8 kopper vann over høy varme. Når vannet koker, tilsett potetene og kok til de er møre med gaffel, ca. 12 til 15 minutter. Når de er kokt, fjern kjelen fra platen, sil potetene i en sil og la dem renne helt av.
- 2Mens potetene koker, forvarm en grill til 175 grader Celsius. Krydre biffene med salt og svart pepper, og legg dem på grillen. Stek den første siden i 2 til 3 minutter, snu deretter og stek den andre siden i ytterligere 2 til 3 minutter. Når den andre siden er ferdig, snu tilbake til den første siden og stek i ytterligere 2 til 3 minutter, før du avslutter med den andre siden i 2 til 3 minutter for medium-rare til medium. Denne "fire-sidige" stekingen vil gi jevnt grillet og stekt kjøtt. Etter den siste stekingen, fjern kjøttet fra grillen og legg over det klarte smøret. La det hvile i 3 til 5 minutter før servering. Smøret vil hjelpe kjøttet å beholde den nåværende grilltemperaturen.
- 3For å ferdigstille, tilsett de avsilte potetene i en blender utstyrt med vispvedlegg og kjør til potetene er most, ca. 1 til 2 minutter. Tilsett romtemperert smør, 1 spiseskje salt og hvit pepper, og kjør videre på høy hastighet til det er jevnt og glatt, 4 til 5 minutter. Smak til og tilsett mer krydder etter ønske.
- 4Server biffene med potetene, grønnsaker og saus etter eget valg.