
Spinat-, karamellisert løk- og muenstergratinerte poteter
Lær hvordan du lager deilige spinat-, karamellisert løk- og muenster-au gratin poteter. En smakfull og enkel rett for alle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 8 røde poteter, i terninger
- 2. 5 unser ferske spinatblader
- 3. 1/4 kopp smør
- 4. 1 løk, skivet
- 5. 1 teskje finhakket hvitløk
- 6. 3 spiseskjeer hvetemel
- 7. 1/2 teskje salt
- 8. 1 kopp melk
- 9. 1 kopp kremfløte
- 10. 2 kopper revet Muenster-ost
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 200 grader C (400 grader F). Bland potetene og spinaten i en 23x33 cm ildfast form; sett til side.
- 22. Smelt 3 spiseskjeer smør i en kjele over middels lav varme. Rør inn løken, og kok til den er mørkbrun, ca. 15 minutter. Rør inn hvitløk og mel; kok i 1 minutt til. Krydre med salt, og rør inn melk og fløte. La det småkoke over middels varme; kok og rør til sausen har tyknet, ca. 10 minutter. Rør inn 3/4 av Muenster-osten til den er smeltet, og hell over potetene.
- 33. Dekk potetene med aluminiumsfolie, og stek i den forvarmede ovnen i 30 minutter. Fjern folien, og kok i ytterligere 20 minutter. Strø deretter resten av Muenster-osten over, sett tilbake i ovnen, og stek til potetene er møre og osten bobler, ca. 10 minutter til.