
Indisk krydret byggpilaf
oppskrift på indian curry barley pilaf, en smakfull og næringsrik rett med krydder og byg. perfekt for en sunn og mettende middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1/4 kopp smør
- 2. 1 løk, hakket
- 3. 1 1/2 kopper perlebyg
- 4. 1/2 teskje malt allehånde
- 5. 1/2 teskje malt gurkemeie
- 6. 1/4 teskje karri pulver
- 7. 1/2 teskje salt
- 8. 1/8 teskje malt svart pepper
- 9. 3 1/2 kopper kyllingbuljong
- 10. 1/4 kopp skivede mandler
- 11. 1/4 kopp rosiner (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 11. Smelt smøret i en stor stekepanne plassert over middels høy varme. Tilsett løk og bygg; kok, rør jevnlig, til løken begynner å mykne, ca. 5 minutter. Rør inn allehånde, gurkemeie, karrypulver, salt og svart pepper. Hell i kyllingkraften, og la det småkoke.
- 22. Dekk pannen med lokk, og skru ned varmen til lav; la det småkoke til byggene er møre, ca. 30 til 40 minutter. Fluff pilauen med en gaffel, og vend forsiktig inn de skårede mandlene og rosinen.
