Chipotle honningristede peanøtter

Chipotle honningristede peanøtter

Lær hvordan du lager krydrede og søte chipotle honningristede peanøtter. Perfekt som snacks eller gave! Enkelt å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
frokost

Ingredienser

  • 1/3 kopp hvitt sukker
  • 1 1/2 teskje chipotle chili pulver
  • 1/4 teskje chilipulver
  • 1/4 teskje hvitløkpulver
  • 2 spiseskjeer smør
  • 2 spiseskjeer honning
  • 1 teskje kosher salt
  • 1 pund skrellede peanøtter

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 165 grader Celsius (325 grader Fahrenheit).
  2. 2Bland sammen sukker, chipotle-pulver, chilipulver og hvitløkspulver i en liten bolle; sett til side.
  3. 3Rør sammen smør, honning og kosher-salt i en stor kjele over middels varme til smøret har smeltet, og blandingen er boblende. Rør inn peanøttene til de er godt dekket, og hell deretter over i en 23x33 cm (9x13 tommer) ildfast form.
  4. 4Stek i den forvarmede ovnen til nøttene er gyldne, ca. 30 minutter. Rør i blandingen 2 eller 3 ganger for å sikre jevn steking. Når de er ferdige, skrap peanøttene over i en stor metallskål, og dryss over krydderblandingen. Vend peanøttene godt slik at de blir jevnt dekket av krydderblandingen. La peanøttene avkjøle til romtemperatur, og vend dem et par ganger under avkjølingen slik at de ikke klistrer seg sammen.