
Sjokolad-peanøttsmør-marmor-kake
Lær hvordan du lager en saftig sjokoladekake med peanøttsmør og marmorert utseende. Perfekt til fest eller som en søt fristelse hjemme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 70 minutter
Porsjoner: 10
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1/4 kopp usøtet kakaopulver
- 2. 2 spiseskjeer melis
- 3. 2 spiseskjeer smør, myknet
- 4. 2 spiseskjeer varmt vann
- 5. 1 kopp peanøttsmørchips
- 6. 1 spiseskje kortning
- 7. 1 (18,25 unser) pakke hvit kakeblanding
- 8. 1/2 kopp pakket brunt sukker
- 9. 1 1/4 kopper vann
- 10. 3 egg
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Med en non-stick kokespray, smør en bakeform på 33x23x5 cm. Dryss med mel og sett til side.
- 22. I en liten bolle, rør sammen kakao, melis, smør og 2 spiseskjeer varmt vann til en jevn blanding, og sett til side.
- 33. I en mikrobølgeovnsikker bolle, legg peanøttsmørchips og kortning. Mikrobølgeovn på høy i 1 minutt, eller til chipsene er smeltet og glatt når de røres.
- 44. I en stor bolle, bland kakeblanding, brunt sukker, 1 ¼ kopper vann, egg og den reserverte smeltede peanøttsmørblandingen; pisk på lav hastighet med en elektrisk mikser til det er fuktet. Øk hastigheten til middels, og pisk i 2 minutter til det er jevnt. Ta ut 1 ½ kopp av røren og bland den med den reserverte kakao-blandingen; bland godt.
- 55. Hell peanøttsmørsmaken i den forberedte formen. Legg skjeer med sjokoladerøren oppå. Rør forsiktig med en kniv eller spatula for å skape et marmorerte mønster.
- 66. Stek ved 175 grader C (350 grader F) i 40 til 45 minutter, eller til en trepinne satt inn i midten kommer ut ren. Avkjøl og pynt etter ønske.




