
Søt og sur kyllingkjøttboller
oppskrift på søt og sur kyllingkjøttboller perfekt for en smakfull hovedrett. enkel å lage, med deilige smaker av søtt og surt.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 1 løk, hakket
- 1 grønn paprika, hakket
- 1 stor gulrot, hakket
- 1 (410 gram) boks kyllingbuljong
- 1 (425 gram) boks tomatsaus
- 1/4 kopp brunt sukker, pakket
- 1/4 kopp destillert hvit eddik
- 1 (227 gram) boks hermetisert ananas med juice
- 1/4 kopp ketchup
- 1 skive hvitt brød
- 2 spiseskjeer melk
- 3/4 pund kjøttdeig av kylling
- 1/2 zucchini, revet
- 1 egg, pisket
- 1 teskje salt
- 1/2 teskje malt svart pepper
- 1/2 teskje hvitløkspulver
- 2 kopper instant ris
Fremgangsmåte
- 1Varm opp olje i en stor stekepanne. Tilsett løk, grønn paprika og gulrot. Kok i 5 minutter, til løken er myk. Rør inn buljong, tomatsaus, brunt sukker, hvit eddik, ananas med juice og ketchup. La det småkoke i 10 minutter, eller til grønnsakene er møre.
- 2I mellomtiden, bløtlegg brød i melk i en stor bolle til melken er absorbert. Bland sammen med kyllingkjøttdeig, revet zucchini, egg, salt, svart pepper og hvitløkspulver. Form til 12 kjøttboller, ca. 2 spiseskjeer hver.
- 3Slipp kjøttbollene forsiktig ned i den småkokende sausen. La det småkoke i 15 minutter, eller til kjøttbollene er gjennomstekt, og snu dem en gang underveis.
- 4Ta stekepannen av varmen. Rør inn ris. Dekk til og la det stå i 5 minutter. Fluff opp risen med en gaffel før servering.