Hello Fresh Mobile Banner
Søt og sur kyllingkjøttboller

Søt og sur kyllingkjøttboller

oppskrift på søt og sur kyllingkjøttboller perfekt for en smakfull hovedrett. enkel å lage, med deilige smaker av søtt og surt.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 1 løk, hakket
  • 1 grønn paprika, hakket
  • 1 stor gulrot, hakket
  • 1 (410 gram) boks kyllingbuljong
  • 1 (425 gram) boks tomatsaus
  • 1/4 kopp brunt sukker, pakket
  • 1/4 kopp destillert hvit eddik
  • 1 (227 gram) boks hermetisert ananas med juice
  • 1/4 kopp ketchup
  • 1 skive hvitt brød
  • 2 spiseskjeer melk
  • 3/4 pund kjøttdeig av kylling
  • 1/2 zucchini, revet
  • 1 egg, pisket
  • 1 teskje salt
  • 1/2 teskje malt svart pepper
  • 1/2 teskje hvitløkspulver
  • 2 kopper instant ris

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp olje i en stor stekepanne. Tilsett løk, grønn paprika og gulrot. Kok i 5 minutter, til løken er myk. Rør inn buljong, tomatsaus, brunt sukker, hvit eddik, ananas med juice og ketchup. La det småkoke i 10 minutter, eller til grønnsakene er møre.
  2. 2I mellomtiden, bløtlegg brød i melk i en stor bolle til melken er absorbert. Bland sammen med kyllingkjøttdeig, revet zucchini, egg, salt, svart pepper og hvitløkspulver. Form til 12 kjøttboller, ca. 2 spiseskjeer hver.
  3. 3Slipp kjøttbollene forsiktig ned i den småkokende sausen. La det småkoke i 15 minutter, eller til kjøttbollene er gjennomstekt, og snu dem en gang underveis.
  4. 4Ta stekepannen av varmen. Rør inn ris. Dekk til og la det stå i 5 minutter. Fluff opp risen med en gaffel før servering.