Soy Sauce Chicken

Soy Sauce Chicken

Lær hvordan du lager smakfull soy sauce chicken med denne enkle oppskriften. Perfekt for en rask og velsmakende middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 kopp hvitt sukker
  • 1 kopp soyasaus
  • 1 kopp vann
  • 1/4 kopp finhakket hvitløk
  • 1/4 kopp finhakket fersk ingefær
  • 2,3 kilo kyllinglår med bein og skinn
  • 1/4 kopp hakket grønn løk

Fremgangsmåte

  1. 1Bland sukker, soyasaus, vann, hvitløk og ingefær i en stor kjele; rør til sukkeret er oppløst. Legg kyllingen i kjelen og kok opp. Bruk tang til å snu kyllingen i kjelen hver femte minutt.
  2. 2Kok kyllingen til den ikke lenger er rosa ved beinet, og saften er klar, omtrent 35 minutter. En steketermometer som settes inn nær beinet bør vise 74 grader Celsius. Sausen vil bli tykk og brunaktig, og vil danne en rik glasur. Ta kjelen av varmen og la den avkjøle i 10 minutter.
  3. 3Legg kyllingen på et fat og strø over hakket grønn løk.