
Wasabi-purrelagede poteter
oppskrift på wasabi potetmos som gir en spennende smakskombinasjon. perfekt som tilbehør til sushi eller asiatiskinspirerte retter.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 middels stor hvitløksfedd
- 1 teskje olivenolje
- 12 poteter
- 1 kopp smør, myknet
- 4 teskjeer wasabipulver
- vann etter behov
- 1/2 kopp melk
- salt og pepper etter smak
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit).
- 2Fjern det ytterste papirtynne skallet på hvitløksbollen. Gni den inn med olivenolje og legg den på et lite bakepapirkledd stekebrett. Stek i den forvarmede ovnen i 45 minutter, eller til skallet lett kan punkteres med en gaffel.
- 3Mens hvitløken roaster, skrell og del potetene i kvarte. Legg dem i en stor kjele og dekk med vann. Kok opp og la potetene småkoke til de er veldig møre, ca. 20 minutter. Sil av vannet og mos potetene med smør til de er jevne og luftige.
- 4Press de myke hvitløksfeddene ut av skallet og i kjelen. Bland wasabipulver med akkurat nok vann til å danne en tykk pasta i en liten bolle. Bland hvitløk og wasabipasta inn i potetene, hell i melk og mos videre til blandingen er lys og luftig. Smak til med salt og pepper, og server varm.



