Hello Fresh Mobile Banner
Orientalsk rekerudssuppe

Orientalsk rekerudssuppe

Lær hvordan du lager en smakfull oriental shrimpsuppe med nudler. Perfekt for en rask og velsmakende forrett eller middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 tsps vegetabilsk olje
  • 1 løk, hakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ss fersk ingefærrot, finhakket
  • 1 klype knust rød pepper
  • 2 liter kyllingkraft
  • 1 kopp skrelte, diagonalt skivede gulrøtter
  • 1 kopp diagonalt skivet selleri
  • 2 kopper snøerter
  • 340 gram ferske reker, skrelte og renset
  • 115 gram risvermicelli
  • 2 ss soyasaus
  • 1/4 ts malt svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor kjele over middels varme kok løk, hvitløk, ingefær og knust rød chili i olje i 2 minutter. Hell i buljong, gulrøtter og selleri, og kok opp. Reduser varmen, dekk til og la det småkoke i 5 minutter. Rør inn sukkererter og reker, dekk til og kok i 3 minutter. Kutt nudlene i 5 cm lange biter og rør dem inn i suppen; dekk til og kok i ytterligere 3 minutter, til grønnsakene er møre og rekene er rosa. Rør inn soyasaus og pepper, og server.