Orientalsk rekerudssuppe

Orientalsk rekerudssuppe

Lær hvordan du lager en smakfull oriental shrimpsuppe med nudler. Perfekt for en rask og velsmakende forrett eller middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 tsps vegetabilsk olje
  • 1 løk, hakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ss fersk ingefærrot, finhakket
  • 1 klype knust rød pepper
  • 2 liter kyllingkraft
  • 1 kopp skrelte, diagonalt skivede gulrøtter
  • 1 kopp diagonalt skivet selleri
  • 2 kopper snøerter
  • 340 gram ferske reker, skrelte og renset
  • 115 gram risvermicelli
  • 2 ss soyasaus
  • 1/4 ts malt svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor kjele over middels varme kok løk, hvitløk, ingefær og knust rød chili i olje i 2 minutter. Hell i buljong, gulrøtter og selleri, og kok opp. Reduser varmen, dekk til og la det småkoke i 5 minutter. Rør inn sukkererter og reker, dekk til og kok i 3 minutter. Kutt nudlene i 5 cm lange biter og rør dem inn i suppen; dekk til og kok i ytterligere 3 minutter, til grønnsakene er møre og rekene er rosa. Rør inn soyasaus og pepper, og server.