Dampede blåskjell II

Dampede blåskjell II

oppskrift på dampede blåskjell, perfekt som forrett eller lett måltid. enkel å lage med friske ingredienser, klar på kort tid.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 spiseskjeer smør
  • 1/4 kopp finhakket sjalottløk
  • 3/4 kopp tørr hvitvin
  • 1,4 kilo blåskjell, renset og børstet
  • 1/2 kopp hakket fersk persille
  • nykvernet svart pepper etter smak

Fremgangsmåte

  1. 1I en middels stor gryte, varm opp smør over middels varme. Tilsett sjalottløk og surr til den er gjennomsiktig.
  2. 2Hell i vin og blåskjell. Skru opp varmen til medium/høy og damp blåskjellene til skjellene åpner seg, ca. 5 minutter.
  3. 3Hell blåskjellene og kokevæsken over i en serveringsskål, dryss over hakket persille og nykvernet svart pepper etter smak.
  4. 4Server umiddelbart.