
Dampede blåskjell II
oppskrift på dampede blåskjell, perfekt som forrett eller lett måltid. enkel å lage med friske ingredienser, klar på kort tid.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 spiseskjeer smør
- 1/4 kopp finhakket sjalottløk
- 3/4 kopp tørr hvitvin
- 1,4 kilo blåskjell, renset og børstet
- 1/2 kopp hakket fersk persille
- nykvernet svart pepper etter smak
Fremgangsmåte
- 1I en middels stor gryte, varm opp smør over middels varme. Tilsett sjalottløk og surr til den er gjennomsiktig.
- 2Hell i vin og blåskjell. Skru opp varmen til medium/høy og damp blåskjellene til skjellene åpner seg, ca. 5 minutter.
- 3Hell blåskjellene og kokevæsken over i en serveringsskål, dryss over hakket persille og nykvernet svart pepper etter smak.
- 4Server umiddelbart.