Hello Fresh Mobile Banner
Collard Greens og bønner

Collard Greens og bønner

Lær hvordan du lager en smakfull og sunn rett med collard greens og bønner. Enkel oppskrift som passer for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 3 skiver bacon, grovhakket
  • 1 rød løk, tynnhakket
  • 2 spiseskjeer finhakket hvitløk, eller etter smak
  • 5 kopper collard greens, stilker og midtstenger fjernet og bladene hakket
  • 3/4 kopp vann, eller etter behov
  • 1 spiseskje brunt sukker
  • 2 teskjeer eplesidereddik
  • 1 teskje knuste rød pepperflak, eller etter smak
  • salt og svart pepper etter smak
  • 1 (425 gram) boks cannellini-bønner, drenert og skylt

Fremgangsmåte

  1. 1Legg baconen i en stor, dyp panne med lokk, og kok over middels høy varme, rør av og til, til den er jevnt brunet, omtrent 10 minutter. Ta opp baconbitene fra pannen og sett til side.
  2. 2Skru ned varmen til middels lav, og rør inn den skivede løken i den varme baconfettet. Kok og rør løken til den begynner å bli brun, og skrap opp bitene fra bunnen av pannen, omtrent 8 minutter. Tilsett hvitløk, og kok og rør i ytterligere 4 minutter. Returner baconen til pannen, rør inn collard greens, og vend forsiktig til bladene er visnet, omtrent 3 minutter.
  3. 3Hell i vannet slik at det nesten dekker collard greens, og rør inn brunt sukker, eddik, knust rød pepper, salt og pepper. Kok opp, dekk til, skru ned varmen til lav, og la det småkoke til greens er veldig møre, 1 til 2 timer.
  4. 4Omtrent en halvtime før servering, rør inn cannellini-bønnene i collard greens, og la det småkoke igjen.