Kyllingsuppe med ost og brokkoli

Kyllingsuppe med ost og brokkoli

oppskrift på ost og brokkoli kyllingsuppe. en kremet og mettende suppe perfekt for kalde dager. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1/2 kopp smør
  • 1 kopp hvetemel
  • 11 kopper vann
  • 3 terninger kyllingbuljong
  • 2 pund skinn- og benfri kyllingbrysthalvdel – skåret i små biter
  • 2 ferske brokkolihoder, delt i små buketter
  • 1 1/2 teskje salt
  • 1 teskje malt svart pepper
  • 1 kopp lettrømme
  • 3 kopper revet Cheddar-ost

Fremgangsmåte

  1. 1I en 5-liters gryte smelter du smør over middels varme. Bland inn melet, og rør konstant til en tykk pasta dannes. Ta av varmen og sett til side.
  2. 2I samme gryte blander du vann, buljongterninger, kylling, brokkoli, salt og pepper. Kok opp over høy varme. Skru ned varmen til middels lav, og la det småkoke i 45 minutter.
  3. 3Rør inn melet litt etter litt til suppen tykner. La den småkoke i 5 minutter. Skru ned varmen, og rør inn fløten. Bland inn osten, én kopp av gangen, og rør til den er smeltet.