
Kyllingsuppe med ost og brokkoli
oppskrift på ost og brokkoli kyllingsuppe. en kremet og mettende suppe perfekt for kalde dager. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/2 kopp smør
- 1 kopp hvetemel
- 11 kopper vann
- 3 terninger kyllingbuljong
- 2 pund skinn- og benfri kyllingbrysthalvdel – skåret i små biter
- 2 ferske brokkolihoder, delt i små buketter
- 1 1/2 teskje salt
- 1 teskje malt svart pepper
- 1 kopp lettrømme
- 3 kopper revet Cheddar-ost
Fremgangsmåte
- 1I en 5-liters gryte smelter du smør over middels varme. Bland inn melet, og rør konstant til en tykk pasta dannes. Ta av varmen og sett til side.
- 2I samme gryte blander du vann, buljongterninger, kylling, brokkoli, salt og pepper. Kok opp over høy varme. Skru ned varmen til middels lav, og la det småkoke i 45 minutter.
- 3Rør inn melet litt etter litt til suppen tykner. La den småkoke i 5 minutter. Skru ned varmen, og rør inn fløten. Bland inn osten, én kopp av gangen, og rør til den er smeltet.
