Beste ovnsbakte kylling

Beste ovnsbakte kylling

Lær hvordan du lager saftig og smakfull ovnsbakt kylling med enkle steg. Perfekt for en velsmakende middag som alle vil elske.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/2 kopp vann
  • 1/2 kopp ketchup
  • 1 stor løk, delt i to og skivet
  • 1/4 kopp lavsodium soyasaus
  • 2 spiseskjeer Worcestershire-saus
  • 1 spiseskje ekstra jomfru olivenolje
  • 1 spiseskje honning, eller mer etter smak
  • 1 spiseskje allsidig mel
  • 1/2 teskje hvitløkspulver
  • 1/8 teskje malt svart pepper
  • 1/8 teskje fugleblanding (fuglegryte-krydder)
  • 1 hel kylling på 4 til 6 pund

Fremgangsmåte

  1. 1Bland vann, ketchup, løk, soyasaus, Worcestershire-saus, olivenolje, honning, mel, hvitløkspulver, svart pepper og krydderblanding for fjærfe i en ovnsikker støpejernspanne. La det småkoke på middels varme, og rør av og til, til smakene har blandet seg, ca. 5 minutter. Avkjøl i 10 minutter.
  2. 2Forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit).
  3. 3Legg kyllingen i den ovnsikre støpejernspannen og vend den slik at den dekkes av ketchupblandingen. Skje ¼ av blandingen og løken inn i kyllingens hulrom. Plasser kyllingen med brystet ned i støpejernspannen; dekk med et ovnsikkert lokk.
  4. 4Stek kyllingen i den forvarmede ovnen, og pensle den med jevne mellomrom, i 45 minutter. Fjern lokket og øk temperaturen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit).
  5. 5Vend kyllingen med brystet opp og stek videre til den er gyllenbrun, ca. 15 minutter til. La kyllingen hvile i ca. 10 minutter før servering.