
Beste ovnsbakte kylling
Lær hvordan du lager saftig og smakfull ovnsbakt kylling med enkle steg. Perfekt for en velsmakende middag som alle vil elske.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/2 kopp vann
- 1/2 kopp ketchup
- 1 stor løk, delt i to og skivet
- 1/4 kopp lavsodium soyasaus
- 2 spiseskjeer Worcestershire-saus
- 1 spiseskje ekstra jomfru olivenolje
- 1 spiseskje honning, eller mer etter smak
- 1 spiseskje allsidig mel
- 1/2 teskje hvitløkspulver
- 1/8 teskje malt svart pepper
- 1/8 teskje fugleblanding (fuglegryte-krydder)
- 1 hel kylling på 4 til 6 pund
Fremgangsmåte
- 1Bland vann, ketchup, løk, soyasaus, Worcestershire-saus, olivenolje, honning, mel, hvitløkspulver, svart pepper og krydderblanding for fjærfe i en ovnsikker støpejernspanne. La det småkoke på middels varme, og rør av og til, til smakene har blandet seg, ca. 5 minutter. Avkjøl i 10 minutter.
- 2Forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit).
- 3Legg kyllingen i den ovnsikre støpejernspannen og vend den slik at den dekkes av ketchupblandingen. Skje ¼ av blandingen og løken inn i kyllingens hulrom. Plasser kyllingen med brystet ned i støpejernspannen; dekk med et ovnsikkert lokk.
- 4Stek kyllingen i den forvarmede ovnen, og pensle den med jevne mellomrom, i 45 minutter. Fjern lokket og øk temperaturen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit).
- 5Vend kyllingen med brystet opp og stek videre til den er gyllenbrun, ca. 15 minutter til. La kyllingen hvile i ca. 10 minutter før servering.