
Ingen auberginemoussaka
oppskrift på en smakfull og vegetarisk moussaka uten eggplante. perfekt for en sunn og smakfull middag uten eggplante.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 spiseskjeer smør
- 2 løk, hakket
- 1 spiseskje hakket persille
- 900 gram lammekjøttdeig
- 2 bokser (ca. 450 g) hele hermetiske tomater
- 1 spiseskje italiensk krydder
- salt og pepper etter smak
- 2 spiseskjeer smør
- 2 spiseskjeer hvetemel
- 3,75 dl melk
- 1 egg, pisket
- 1/2 kopp revet sterk Cheddar-ost
- 4 poteter, skrelt og tynne skiver
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 190 grader C (375 grader F). Smør en stor ildfast form.
- 2Varm opp 2 spiseskjeer smør i en stor, tykk stekepanne over middels varme. Surr løk og persille til løken er myk og gjennomsiktig. Øk varmen, tilsett lam, og kok til det er jevnt brunt. Sil av overflødig fett, og sett til side.
- 3I en stor bolle, bland sammen tomater, italiensk krydder, salt og pepper. Hakk tomatene, og bland godt med krydderet. Sett til side.
- 4I en kjele over middels varme, smelt 2 spiseskjeer smør. Rør inn melet til det er jevnt. Visp sammen melk og egg, og visp gradvis inn i melblandingen. Kok under konstant omrøring til det er tykt og glatt. Ta av varmen, og rør inn revet ost.
- 5I en ildfast form, legg 1/3 av potetskivene i bunnen, og fordel dem jevnt. Topp med halvparten av kjøttblandingen, etterfulgt av halvparten av tomatblandingen. Gjenta lagene, og avslutt med et lag poteter. Fordel ostesausen jevnt over toppen.
- 6Dekk til, og stek i den forvarmede ovnen i 1 ½ time. Fjern lokket, og stek i ytterligere 30 minutter, eller til retten er lett brunet.





