
Thailandsk peanøttsaus
Lær hvordan du lager en autentisk thai-style peanøttsaus. Perfekt til wok, grillmat eller som dip. Enkelt og raskt å lage hjemme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 3 ss brunt sukker
- 2. 2 ss risvin
- 3. 2 ts riseddik
- 4. 1/4 kopp kokosmelk
- 5. 3/4 kopp peanøttsmør
- 6. 1/4 ts karri pulver
- 7. 2 ts mørk soyasaus
- 8. 1/4 ts ristet sesamolje
- 9. 1/2 ts finhakket hvitløk
- 10. 1/2 ts søt chili saus
- 11. 1 ts finhakket syltet ingefær
- 12. 1/2 ts fiskesaus
Fremgangsmåte
- 11. Bland sammen den brune sukkeret, risvinen og risvinseddiken i en liten bolle til en jevn blanding.
- 22. Kombiner kokosmelk og peanøttsmør i en liten kjele over svak varme. Varm opp og rør til peanøttsmøret smelter, vær forsiktig så du ikke lar kokosmelken koke.
- 3Rør sukkerblandingen inn i kokosmelken; hell over i en bolle; rør inn soyasaus, sesamolje, hvitløk, chilisaus, ingefær og fiskesaus.