Thailandsk peanøttsaus

Thailandsk peanøttsaus

Lær hvordan du lager en autentisk thai-style peanøttsaus. Perfekt til wok, grillmat eller som dip. Enkelt og raskt å lage hjemme.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 3 ss brunt sukker
  • 2. 2 ss risvin
  • 3. 2 ts riseddik
  • 4. 1/4 kopp kokosmelk
  • 5. 3/4 kopp peanøttsmør
  • 6. 1/4 ts karri pulver
  • 7. 2 ts mørk soyasaus
  • 8. 1/4 ts ristet sesamolje
  • 9. 1/2 ts finhakket hvitløk
  • 10. 1/2 ts søt chili saus
  • 11. 1 ts finhakket syltet ingefær
  • 12. 1/2 ts fiskesaus

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland sammen den brune sukkeret, risvinen og risvinseddiken i en liten bolle til en jevn blanding.
  2. 22. Kombiner kokosmelk og peanøttsmør i en liten kjele over svak varme. Varm opp og rør til peanøttsmøret smelter, vær forsiktig så du ikke lar kokosmelken koke.
  3. 3Rør sukkerblandingen inn i kokosmelken; hell over i en bolle; rør inn soyasaus, sesamolje, hvitløk, chilisaus, ingefær og fiskesaus.