Hello Fresh Mobile Banner
Kremet Edamame Risotto

Kremet Edamame Risotto

Lær hvordan du lager en kremet og smakfull edamame risotto. Perfekt for en rask og næringsrik hovedrett, egnet for alle sesonger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 spiseskje sesamolje
  • 1 ½ kopper frosne, skrelte edamamebønner
  • 1 spiseskje redusert soyasaus
  • ¾ teskje malt ingefær
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 1 kopp Arborio-ris
  • ½ teskje hvitløkspulver
  • ½ kopp tørr hvitvin
  • 4 kopper varmt vann
  • ¼ kopp smuldret geitost
  • 2 spiseskjeer revet Parmesanost
  • 1 ½ teskje tørket basilikum
  • ¼ teskje malt ingefær
  • salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp sesamoljen i en stekepanne over middels varme. Rør inn edamame, soyasaus og 3/4 teskje malt ingefær. Kok opp og rør til edamamen er varm og væsken har fordampet, ca. 5 minutter. Sett til side.
  2. 2I mellomtiden varmer du opp olivenoljen i en stor, tykkbunnet kjele over middels høy varme. Hell i risen, og rør til risen er dekket av olje og har begynt å bli lett ristet, 2 til 3 minutter. Skru ned varmen til middels og rør inn hvitløkspulver og hvitvin. La vinen småkoke til den nesten har fordampet, og rør deretter inn en tredjedel av det varme vannet; fortsett å røre til risen har absorbert væsken og blitt kremete. Gjenta denne prosessen to ganger til, med konstant omrøring. Røringen i vannet bør ta totalt 15 til 20 minutter. Når det er ferdig, skal risen være mør, men fortsatt litt fast.
  3. 3Rør inn edamame, geitost, parmesanost, basilikum og 1/4 teskje malt ingefær til ostene har smeltet. Smak til med salt og pepper før servering.