
Sjokoladekjeks med peanøttsmør
Lær hvordan du lager deilige sjokolade- og peanøttsmør-drop cookies med enkel oppskrift. Perfekt som søtsak til enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1 1/4 kopper hvetemel
- 2. 2 (1 unse) firkanter usøtet sjokolade, smeltet
- 3. 1/2 kopp hvitt sukker
- 4. 1/2 kopp fettstoff (for eksempel margarin eller smør)
- 5. 1 egg
- 6. 1 teskje salt
- 7. 1 teskje vaniljeekstrakt
- 8. 1/2 kopp brunt sukker, pakket
- 9. 1/4 kopp peanøttsmør
- 10. 2 spiseskjeer smør, myknet
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 160°C. I en stor bolle, med en mikser på middels hastighet, bland 1 kopp mel og de neste seks ingrediensene til det er godt blandet.
- 22. I en liten bolle, bland 3 spiseskjeer mel og de resterende ingrediensene til det er godt blandet (blandingen vil være smuldrete).
- 33. Sett teskjeer med sjokoladedeig med 1 tomms avstand på et bakepapirkledd stekebrett. Topp hver med 1/2 teskje peanøttsmørdeig. Dypp en gaffel i mel og trykk forsiktig over toppen av hver kjeks.
- 44. Stek i 12 minutter eller til de er faste. Flytt kjeksene til avkjølingsristene og la dem avkjøle.