Sjokoladekjeks med peanøttsmør

Sjokoladekjeks med peanøttsmør

Lær hvordan du lager deilige sjokolade- og peanøttsmør-drop cookies med enkel oppskrift. Perfekt som søtsak til enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1 1/4 kopper hvetemel
  • 2. 2 (1 unse) firkanter usøtet sjokolade, smeltet
  • 3. 1/2 kopp hvitt sukker
  • 4. 1/2 kopp fettstoff (for eksempel margarin eller smør)
  • 5. 1 egg
  • 6. 1 teskje salt
  • 7. 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 8. 1/2 kopp brunt sukker, pakket
  • 9. 1/4 kopp peanøttsmør
  • 10. 2 spiseskjeer smør, myknet

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 160°C. I en stor bolle, med en mikser på middels hastighet, bland 1 kopp mel og de neste seks ingrediensene til det er godt blandet.
  2. 22. I en liten bolle, bland 3 spiseskjeer mel og de resterende ingrediensene til det er godt blandet (blandingen vil være smuldrete).
  3. 33. Sett teskjeer med sjokoladedeig med 1 tomms avstand på et bakepapirkledd stekebrett. Topp hver med 1/2 teskje peanøttsmørdeig. Dypp en gaffel i mel og trykk forsiktig over toppen av hver kjeks.
  4. 44. Stek i 12 minutter eller til de er faste. Flytt kjeksene til avkjølingsristene og la dem avkjøle.