Danish krydret rugbrød (Sigtebrod)

Danish krydret rugbrød (Sigtebrod)

oppskrift på dansk krydret rugbrød, også kjent som sigtebrod. perfekt til frokost eller smørbrød, med en unik krydret smak og saftig konsistens.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 90 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1 kopp melk
  • 2. 1 kopp vann
  • 3. 3 spiseskjeer smør
  • 4. 1/2 kopp lys molasses
  • 5. 1/3 kopp hvitt sukker
  • 6. 1 spiseskje revet appelsinskall
  • 7. 1 spiseskje fennikelfrø
  • 8. 1 spiseskje anisfrø
  • 9. 1 spiseskje karvefrø
  • 10. 1 spiseskje kardemomme
  • 11. 1 teskje salt
  • 12. 2 (0,7 gram) pakker tørrgjær
  • 13. 1/4 kopp lunkent vann (45°C)
  • 14. 2 kopper rugmel
  • 15. 5 kopper hvetemel
  • 16. 3 spiseskjeer smør, smeltet

Fremgangsmåte

  1. 11. Varm opp melk i en middels stor kjele til det begynner å dampe og små bobler dannes rundt kantene, men før melken når kokepunktet. Ta kjelen av varmen og rør inn vann, smør, melasse, sukker, appelsinskall, anisfrø, karvefrø, kardemomme og salt; la det stå og avkjøles i 30 minutter ved romtemperatur.
  2. 22. I en brødmaskin rører du ut gjæren i det varme vannet og lar det stå i 5 minutter. Hell den avkjølte melken og krydderblandingen i brødmaskinen sammen med gjærblandingen. Tilsett melet i brødmaskinen. Kjør maskinen på deigenivået.
  3. 33. Smør to 23x13 cm (9x5 tommer) brødformer. Når deigen er ferdig, tar du den ut av maskinen, deler den i to, former til to brød og legger dem i de forberedte formene. Dekk til og la dem heve i 30 minutter, eller til fingeren din lager en liten fordypning når du trykker på dem.
  4. 44. Forvarm ovnen til 190 grader C (375 grader F).
  5. 55. Stek brødene til de høres hule ut når du banker på bunnen, i 35 til 40 minutter. Pensle de varme brødene med smør som er smeltet; avkjøl før servering.