Danish krydret rugbrød (Sigtebrod)
oppskrift på dansk krydret rugbrød, også kjent som sigtebrod. perfekt til frokost eller smørbrød, med en unik krydret smak og saftig konsistens.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 90 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1 kopp melk
- 2. 1 kopp vann
- 3. 3 spiseskjeer smør
- 4. 1/2 kopp lys molasses
- 5. 1/3 kopp hvitt sukker
- 6. 1 spiseskje revet appelsinskall
- 7. 1 spiseskje fennikelfrø
- 8. 1 spiseskje anisfrø
- 9. 1 spiseskje karvefrø
- 10. 1 spiseskje kardemomme
- 11. 1 teskje salt
- 12. 2 (0,7 gram) pakker tørrgjær
- 13. 1/4 kopp lunkent vann (45°C)
- 14. 2 kopper rugmel
- 15. 5 kopper hvetemel
- 16. 3 spiseskjeer smør, smeltet
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp melk i en middels stor kjele til det begynner å dampe og små bobler dannes rundt kantene, men før melken når kokepunktet. Ta kjelen av varmen og rør inn vann, smør, melasse, sukker, appelsinskall, anisfrø, karvefrø, kardemomme og salt; la det stå og avkjøles i 30 minutter ved romtemperatur.
- 22. I en brødmaskin rører du ut gjæren i det varme vannet og lar det stå i 5 minutter. Hell den avkjølte melken og krydderblandingen i brødmaskinen sammen med gjærblandingen. Tilsett melet i brødmaskinen. Kjør maskinen på deigenivået.
- 33. Smør to 23x13 cm (9x5 tommer) brødformer. Når deigen er ferdig, tar du den ut av maskinen, deler den i to, former til to brød og legger dem i de forberedte formene. Dekk til og la dem heve i 30 minutter, eller til fingeren din lager en liten fordypning når du trykker på dem.
- 44. Forvarm ovnen til 190 grader C (375 grader F).
- 55. Stek brødene til de høres hule ut når du banker på bunnen, i 35 til 40 minutter. Pensle de varme brødene med smør som er smeltet; avkjøl før servering.