Krabbepasta i form
oppskrift på krabbepasta casserole - en smakfull og enkel rett med krabbe, pasta og ost. perfekt for en rask middag eller helgekos.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 (425 gram) boks erter, avrent
- 1 pakke ekstra brede eggnudler (ca. 225 gram)
- 1 ss smør
- 1/2 bunt selleri, hakket
- 1/2 søt løk (som Vidalia®), hakket
- 2 zucchini, delt i fire og skåret i skiver
- 1 boks (ca. 310 gram) kremet potetsuppe, kondensert
- 1 boks (ca. 310 gram) kremet sellerisuppe, kondensert
- 1 3/4 kopper melk
- 4 kopper revet Cheddarost, delt i porsjoner
- 1 pund imitasjonskrabbekjøtt, i flak
- salt og nykvernet svart pepper etter smak
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Smør en 23x33 cm stor ildfast form. Sett boksen med avrent erter i fryseren.
- 2Fyll en stor kjele med lettsaltet vann og kok opp over høy varme. Når vannet koker, tilsett eggnudlene og kok opp igjen. Kok pastaen uten lokk, rør av og til, til den er gjennomkokt, men fortsatt har litt tyggemotstand, ca. 5 minutter. Sil av vannet i en sil over vasken.
- 3I en stor kjele over middels varme, smelt smøret og kok opp selleri og løk til løken begynner å bli gjennomsiktig, ca. 3 minutter. Rør inn squash og kok til den er lys grønn og myk, ytterligere 5 til 8 minutter. Bland inn potet- og sellerisupper og melk, og vend inn halvparten av cheddarosten; la blandingen stå i 5 minutter. Rør forsiktig inn de kokte nudlene, deretter imitasjonskrabben, og til slutt ertene fra fryseren. Å fryse ertene hjelper med å holde dem hele. Krydre med salt og pepper etter smak, og fordel blandingen i den forberedte ildfaste formen. Strø resten av cheddarosten over.
- 4Stek i den forvarmede ovnen i 30 minutter; ta ut formen og dekk den med aluminiumsfolie; la den stå i 10 til 15 minutter for å sette seg.