Enkel kyllinggryte med eple

Enkel kyllinggryte med eple

oppskrift på en enkel og smakfull kyllinggryte med eple. perfekt for en sunn og rask middag. prøv denne deilige retten i dag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 3 skinn- og benfrie kyllingbrysthalvdelene, skåret i terninger
  • 2 laurbærblader
  • 2 teskjeer salt
  • 1 teskje tørket timian
  • 1/2 teskje malt svart pepper
  • 1/4 teskje karvefrø
  • 1 kopp hakket rød løk
  • 1 stor hvitløksfedd, finhakket
  • 1 stilk selleri, skivet
  • 4 poteter, skåret i terninger
  • 4 gulrøtter, skivet 1/4 tomme tykke
  • 2 pastinakker, skivet 1/4 tomme tykke
  • 3 Macintosh- epler - skrelt, kjernet og hakket
  • 3 kopper kyllingkraft, eller mer etter behov
  • 2 kopper eplecider
  • 1 spiseskje eplecidereddik
  • 1/4 kopp hakket fersk persille

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp olivenoljen i en stor gryte på middels varme; kok kyllingen i den varme oljen til den begynner å bli brun. Tilsett laurbærblad, salt, timian, svart pepper, karvefrø, rødløk, hvitløk, selleri, poteter, gulrøtter, pastinakker, epler, kyllingkraft, eplecider og eplesidereddik i gryten. Det skal være nok væske til å dekke grønnsakene, men ikke mer. Hvis det ikke er nok, tilsett mer kyllingkraft til å dekke grønnsakene.
  2. 2La blandingen småkoke og kok, rør av og til, til gulrøttene er møre, ca. 30 minutter. Fjern laurbærbladene og pynt med persille før servering.