Enkel kyllinggryte med eple
oppskrift på en enkel og smakfull kyllinggryte med eple. perfekt for en sunn og rask middag. prøv denne deilige retten i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 3 skinn- og benfrie kyllingbrysthalvdelene, skåret i terninger
- 2 laurbærblader
- 2 teskjeer salt
- 1 teskje tørket timian
- 1/2 teskje malt svart pepper
- 1/4 teskje karvefrø
- 1 kopp hakket rød løk
- 1 stor hvitløksfedd, finhakket
- 1 stilk selleri, skivet
- 4 poteter, skåret i terninger
- 4 gulrøtter, skivet 1/4 tomme tykke
- 2 pastinakker, skivet 1/4 tomme tykke
- 3 Macintosh- epler - skrelt, kjernet og hakket
- 3 kopper kyllingkraft, eller mer etter behov
- 2 kopper eplecider
- 1 spiseskje eplecidereddik
- 1/4 kopp hakket fersk persille
Fremgangsmåte
- 1Varm opp olivenoljen i en stor gryte på middels varme; kok kyllingen i den varme oljen til den begynner å bli brun. Tilsett laurbærblad, salt, timian, svart pepper, karvefrø, rødløk, hvitløk, selleri, poteter, gulrøtter, pastinakker, epler, kyllingkraft, eplecider og eplesidereddik i gryten. Det skal være nok væske til å dekke grønnsakene, men ikke mer. Hvis det ikke er nok, tilsett mer kyllingkraft til å dekke grønnsakene.
- 2La blandingen småkoke og kok, rør av og til, til gulrøttene er møre, ca. 30 minutter. Fjern laurbærbladene og pynt med persille før servering.