Blå agurksalat
oppskrift på en enkel og frisk blå agurksalat, perfekt for sommermåltidet. rask å lage og full av smak. ideell for varme dager.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 2 store agurker, skrelt og delt i to på langs
- 1/2 teskje salt
- 1/4 kopp hvit løk, finhakket
- 1 kopp rømme
- 2 spiseskjeer hvitvinseddik
- 2 spiseskjeer hakket frisk dill
- 1 spiseskje hvitt sukker
- 1 klype hvit pepper, eller etter smak
- 1/2 kopp smuldret blåmuggost
Fremgangsmåte
- 1Med en skje, skrap ut frøene fra agurkhalvdelene. Skjær agurkene i tykke halvmåner, og legg skivene på en tallerken dekket med kjøkkenpapir. Strø 1/2 teskje salt over agurkskivene, og sett til side.
- 2Ha løk, rømme, hvitvinseddik, dill, sukker og hvit pepper i en bolle, og bland godt. Rør forsiktig inn blåmuggost. Tørk agurkskivene med kjøkkenpapir, og vend dem forsiktig inn i salaten. Sett i kjøleskapet i minst 1 time før servering; smak til med salt rett før servering.