
Ristede jordskokk (eller sunchokes)
lær hvordan du lager deilige ovnsbakte jordskokker, også kjent som sunchokes. enkel oppskrift for en smakfull forrett eller tilbehør.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 pund jordskokk (sunchokes)
- 3/4 kopp olivenolje
- 2 spiseskjeer tørket timian
- 1 spiseskje finhakket hvitløk
- havsalt etter smak
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F).
- 2Rens jordskokkene og fjern eventuelle øyne. Skjær jordskokkene i 2,5 cm store biter.
- 3Bland olivenolje, timian, hvitløk og havsalt i en stor bolle; tilsett jordskokkbitene og vend dem godt slik at de blir dekket av blandingen. Fordel jordskokkbitene i ett jevnt lag på et bakepapirkledd stekebrett.
- 4Stek i den forvarmede ovnen til jordskokkene er møre, ca. 35 til 45 minutter.