Rockin' gulrot-, søtpotet- og ingwersuppe

Rockin' gulrot-, søtpotet- og ingwersuppe

oppskrift på en smakfull og næringsrik suppe med gulrot, søtpotet og ingefær. perfekt for kalde dager og sunn kosthold.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 spiseskje smør
  • 1 spiseskje baconfett
  • 1 ½ kopper grovhakkede gulrøtter
  • ½ løk, hakket
  • salt og nykvernet svart pepper etter smak
  • 3 kvister fersk timian, blader avskiltet, delt
  • 2 kopper kyllingkraft, eller mer etter behov
  • 1 kopp grovhakkede søtpoteter
  • 2 spiseskjeer ingefærpasta
  • ¼ appelsin, presset, eller etter smak
  • 1 spiseskje brunt sukker
  • ½ teskje rød pepperflak
  • 1 klype malt kanel
  • 2 spiseskjeer lettrømme eller fløte

Fremgangsmåte

  1. 1Varm smør og baconfett i en stor gryte over middels varme; kok og rør inn gulrøtter og løk i det smør-baconfett blandingen til løken er gjennomsiktig, 5 til 10 minutter. Krydre med salt og pepper. Tilsett halvparten av timianen i gulrot-løk-blandingen; kok og rør til timianen begynner å dufte, 10 til 15 sekunder.
  2. 2Rør inn kyllingkraft, søtpotet, ingefærpasta, resten av timianen, salt og pepper i gulrot-løk-blandingen. Kok opp, skru ned varmen og la det småkoke til søtpoteten er myk og smakene har blandet seg, 15 til 20 minutter. Bland inn appelsinjuice, brunt sukker, rød pepperflak og kanel i suppen.
  3. 3Kjør suppen glatt med en stavmikser til den er jevn; tilsett mer kyllingkraft for ønsket konsistens. Rør inn fløte.