Hello Fresh Mobile Banner
3-ingredienser pølsemiddag med linser og fennikel

3-ingredienser pølsemiddag med linser og fennikel

En enkel og smakfull pølsemiddag med bare tre ingredienser, servert med linser og fennikel. Perfekt for en rask hverdagsmiddag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 mellomstore fennikelfrø med blader
  • 6 spiseskjeer olivenolje, delt, pluss mer til servering
  • 2 1/2 teskjeer kosher-salt, delt
  • 1/2 teskje nykvernet svart pepper, delt
  • 1 kopp tørkede linser (helst franske grønne linser; ca. 200 gram)
  • 4 søte italienske pølser

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 200°C. Finhakk halvparten av ett fennikelhode. Hakk 2 ss. fennikelgrønt, overfør det til en liten skål og sett til side. Varm opp 3 ss. olje i en tykk gryte på 3–4 liter over middels varme. Kok opphakket fennikel, 1/2 ts. salt og 1/4 ts. pepper under omrøring, til det er mykt, ca. 5 minutter. Tilsett linser, 1 ts. salt og 4 1/2 kopper vann, kok opp, og skru deretter ned varmen og la det småkoke uten lokk til linsene er akkurat møre, men ikke faller fra hverandre, ca. 15–25 minutter. I mellomtiden, kutt de resterende 1 1/2 fennikelhodene i 2,5 cm tykke båter. Varm opp 1 ss. olje i en stor, ovnsfast stekepanne over middels høy varme. Stek pølsene, snu dem av og til, til de er gylne på alle sider, men fortsatt underkokte, ca. 8 minutter. Overfør pølsene til en tallerken. Varm opp 2 ss. olje i samme panne over middels høy varme. Stek fennikelbåtene sammen med resten av 1 ts. salt og 1/4 ts. pepper, under omrøring, til de er gylne på begge sider, ca. 5 minutter. Legg pølsene blant fennikelbåtene, og sett pannen i ovnen for å steke ferdig til pølsene er faste og gjennomstekte, ca. 8 minutter til. Skjær pølsene diagonalt i 1,3 cm tykke skiver. Fordel linsene i serveringsskåler, og topp med skivet pølse, stekt fennikel, en liten skvett olje og fennikelgrøntet som er satt til side.