
Stekt laks med linguine og ramsløkspesto
oppskrift på seared laks med linguine og ramppesto, en smakfull og enkel rett perfekt for sommermåltidet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 spiseskjeer pluss ½ kopp olivenolje, delt
- ⅔ kopp tynne skiver av rensede rampeløkker og slanke stilker
- 1 kopp ferskt revet Asiago-ost*
- ⅓ kopp Marcona-mandler**
- 2 spiseskjeer hakket fersk estragon
- 340 gram linguine
- 6 laksefileter à 170 gram
Fremgangsmåte
- 1Varm opp 1 spiseskje olje i en stor non-stick stekepanne på middels varme. Tilsett 2/3 kopp ramsløkknoller og stilker i pannen og sautér bare til de er myke, men ikke brune, og reduser varmen om nødvendig for å forhindre bruning, ca. 5 minutter. Overfør de sauterte ramsløkene til en foodprocessor (ikke rengjør pannen). Tilsett de grønne toppene, osten, mandlene og estragonen i foodprocessoren; kjør til det er finhakket. Med maskinen i gang, tilsett gradvis 1/2 kopp olje og kjør til pestoen er nesten glatt. Overfør pestoen til en bolle. Smak til med salt og pepper. FORBERED: Kan lages 1 dag i forveien; dekk til og oppbevar i kjøleskap. Kok pasta i en stor kjele med kokende, saltet vann til den er akkurat mør, men fortsatt fast i konsistensen, og rør av og til. I mellomtiden, varm opp resten av 1 spiseskje olje i samme store panne over middels høy varme. Krydre laksen med salt og pepper. Legg laksen i pannen og kok den akkurat til den er ugjennomsiktig i midten, ca. 4 minutter på hver side. Sil av pastaen, og spar 3/4 kopp av kokevannet. Ha pastaen tilbake i kjelen; tilsett alt unntatt 1/4 kopp pesto og vend det forsiktig sammen, tilsett nok av kokevannet, en spiseskje av gangen, for å fukte. Smak til med salt og pepper. Fordel pastaen på tallerkener. Legg laksen oppå. Smør resten av 1/4 kopp pesto over fisken og server.
- 2Varm opp 1 spiseskje olje i en stor non-stick stekepanne på middels varme. Tilsett 2/3 kopp ramsløkknoller og stilker i pannen og sautér bare til de er myke, men ikke brune, og reduser varmen om nødvendig for å forhindre bruning, ca. 5 minutter. Overfør de sauterte ramsløkene til en foodprocessor (ikke rengjør pannen). Tilsett de grønne toppene, osten, mandlene og estragonen i foodprocessoren; kjør til det er finhakket. Med maskinen i gang, tilsett gradvis 1/2 kopp olje og kjør til pestoen er nesten glatt. Overfør pestoen til en bolle. Smak til med salt og pepper. FORBERED: Kan lages 1 dag i forveien; dekk til og oppbevar i kjøleskap.
- 3Kok pasta i en stor kjele med kokende, saltet vann til den er akkurat mør, men fortsatt fast i konsistensen, og rør av og til.
- 4I mellomtiden, varm opp resten av 1 spiseskje olje i samme store panne over middels høy varme. Krydre laksen med salt og pepper. Legg laksen i pannen og kok den akkurat til den er ugjennomsiktig i midten, ca. 4 minutter på hver side.
- 5Sil av pastaen, og spar 3/4 kopp av kokevannet. Ha pastaen tilbake i kjelen; tilsett alt unntatt 1/4 kopp pesto og vend det forsiktig sammen, tilsett nok av kokevannet, en spiseskje av gangen, for å fukte. Smak til med salt og pepper. Fordel pastaen på tallerkener. Legg laksen oppå. Smør resten av 1/4 kopp pesto over fisken og server.
- 6Finnes i noen supermarkeder, samt i spesialforretninger for matvarer og italienske markeder. **Milde spanske mandler som vanligvis selges ristet og saltet; finnes i spesialforretninger for matvarer, helsekostbutikker og på tienda.com.
- 7Finnes i noen supermarkeder, samt i spesialforretninger for matvarer og italienske markeder.
- 8Finnes i noen supermarkeder, samt i spesialforretninger for matvarer og italienske markeder.
- 9**Milde spanske mandler som vanligvis selges ristet og saltet; finnes i spesialforretninger for matvarer, helsekostbutikker og på tienda.com.