Hello Fresh Mobile Banner
Stekt laks med linguine og ramsløkspesto

Stekt laks med linguine og ramsløkspesto

oppskrift på seared laks med linguine og ramppesto, en smakfull og enkel rett perfekt for sommermåltidet.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 spiseskjeer pluss ½ kopp olivenolje, delt
  • ⅔ kopp tynne skiver av rensede rampeløkker og slanke stilker
  • 1 kopp ferskt revet Asiago-ost*
  • ⅓ kopp Marcona-mandler**
  • 2 spiseskjeer hakket fersk estragon
  • 340 gram linguine
  • 6 laksefileter à 170 gram

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp 1 spiseskje olje i en stor non-stick stekepanne på middels varme. Tilsett 2/3 kopp ramsløkknoller og stilker i pannen og sautér bare til de er myke, men ikke brune, og reduser varmen om nødvendig for å forhindre bruning, ca. 5 minutter. Overfør de sauterte ramsløkene til en foodprocessor (ikke rengjør pannen). Tilsett de grønne toppene, osten, mandlene og estragonen i foodprocessoren; kjør til det er finhakket. Med maskinen i gang, tilsett gradvis 1/2 kopp olje og kjør til pestoen er nesten glatt. Overfør pestoen til en bolle. Smak til med salt og pepper. FORBERED: Kan lages 1 dag i forveien; dekk til og oppbevar i kjøleskap. Kok pasta i en stor kjele med kokende, saltet vann til den er akkurat mør, men fortsatt fast i konsistensen, og rør av og til. I mellomtiden, varm opp resten av 1 spiseskje olje i samme store panne over middels høy varme. Krydre laksen med salt og pepper. Legg laksen i pannen og kok den akkurat til den er ugjennomsiktig i midten, ca. 4 minutter på hver side. Sil av pastaen, og spar 3/4 kopp av kokevannet. Ha pastaen tilbake i kjelen; tilsett alt unntatt 1/4 kopp pesto og vend det forsiktig sammen, tilsett nok av kokevannet, en spiseskje av gangen, for å fukte. Smak til med salt og pepper. Fordel pastaen på tallerkener. Legg laksen oppå. Smør resten av 1/4 kopp pesto over fisken og server.
  2. 2Varm opp 1 spiseskje olje i en stor non-stick stekepanne på middels varme. Tilsett 2/3 kopp ramsløkknoller og stilker i pannen og sautér bare til de er myke, men ikke brune, og reduser varmen om nødvendig for å forhindre bruning, ca. 5 minutter. Overfør de sauterte ramsløkene til en foodprocessor (ikke rengjør pannen). Tilsett de grønne toppene, osten, mandlene og estragonen i foodprocessoren; kjør til det er finhakket. Med maskinen i gang, tilsett gradvis 1/2 kopp olje og kjør til pestoen er nesten glatt. Overfør pestoen til en bolle. Smak til med salt og pepper. FORBERED: Kan lages 1 dag i forveien; dekk til og oppbevar i kjøleskap.
  3. 3Kok pasta i en stor kjele med kokende, saltet vann til den er akkurat mør, men fortsatt fast i konsistensen, og rør av og til.
  4. 4I mellomtiden, varm opp resten av 1 spiseskje olje i samme store panne over middels høy varme. Krydre laksen med salt og pepper. Legg laksen i pannen og kok den akkurat til den er ugjennomsiktig i midten, ca. 4 minutter på hver side.
  5. 5Sil av pastaen, og spar 3/4 kopp av kokevannet. Ha pastaen tilbake i kjelen; tilsett alt unntatt 1/4 kopp pesto og vend det forsiktig sammen, tilsett nok av kokevannet, en spiseskje av gangen, for å fukte. Smak til med salt og pepper. Fordel pastaen på tallerkener. Legg laksen oppå. Smør resten av 1/4 kopp pesto over fisken og server.
  6. 6Finnes i noen supermarkeder, samt i spesialforretninger for matvarer og italienske markeder. **Milde spanske mandler som vanligvis selges ristet og saltet; finnes i spesialforretninger for matvarer, helsekostbutikker og på tienda.com.
  7. 7Finnes i noen supermarkeder, samt i spesialforretninger for matvarer og italienske markeder.
  8. 8Finnes i noen supermarkeder, samt i spesialforretninger for matvarer og italienske markeder.
  9. 9**Milde spanske mandler som vanligvis selges ristet og saltet; finnes i spesialforretninger for matvarer, helsekostbutikker og på tienda.com.