Hello Fresh Mobile Banner
Sverdfisk Souvlaki

Sverdfisk Souvlaki

oppskriften på swordfish souvlaki gir deg en smakfull gresk grillopplevelse. perfekt for sommerens grillfester. lær hvordan du lager en autentisk og enkel souvlaki med fisk.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 pund skinnfri sverdfisksteak (ca. 2,5 cm tykk), kuttet i 2,5 cm store terninger
  • 1 spiseskje fersk sitronsaft
  • 1/2 teskje tørket oregano, smuldret
  • 4 brød av pita, 15–18 cm i diameter (helst uten lomme)
  • 1 stor agurk
  • 1 beger (ca. 225 g) naturell, magert yoghurt
  • 1 1/2 teskje hakkede ferske mynteblader
  • 1/2 teskje hakket hvitløk, most til en pasta med 1/2 teskje salt
  • 2 mellomstore plommetomater, hakket grovt
  • 1/2 liten rødløk, skåret i tynne strimler
  • 1/4 kopp ferske flatbladede persilleblader, vasket godt, tørket, og revet i biter
  • Fire bambuspinner på 30 cm, bløtlagt i vann i 1 time

Fremgangsmåte

  1. 1Spesialutstyr: Fire 12-tommers bambusspyd, bløtlagt i vann i 1 time.
  2. 2Forvarm ovnen til 200 grader Fahrenheit. Forbered grillen.
  3. 3I en bolle, vend sverdfisken i sitronsaft, oregano, salt og pepper etter smak, og la den marinere, dekket og avkjølt, i 15 minutter.
  4. 4Pakk pitabrødene inn i aluminiumsfolie og hold dem varme i ovnen.
  5. 5Skrell og fjern frøene fra agurken, og riv den grovt.
  6. 6Pakk agurken inn i et kjøkkenhåndkle og klem ut væsken.
  7. 7I en liten bolle, rør sammen agurk, yoghurt, mynte, hvitløkpasta, salt og pepper etter smak.
  8. 8I en annen bolle, bland tomater, løk, persille, salt og pepper etter smak.
  9. 9Tre fisken på spyd og grill på en oljet rist plassert 5 til 6 tommer over glødende kull, snu en gang, til den er akkurat gjennomkokt, ca. 8 minutter.
  10. 10Fjern fisken fra spydet. (Alternativt kan du koke fisken i en oppvarmet, godt krydret, ruten grillpanne på samme måte.)
  11. 11Fordel agurksalaten blant pitabrødene, og spre den utover.
  12. 12Legg fisken oppå.
  13. 13Strø tomatsalaten over fisken, og rull pitabrødene til kjegler, og pakk dem inn i bakepapir eller folie for å sikre dem.